tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 15 april 2016 11:02

Igår kväll föddes Vegas och Liliths valpar! Några dagar för tidigt men allt har gått bra. Några är lite små men de är pigga och äter bra. Lilli är SÅ duktig med dem. Det är tufft att få tio valpar på fem timmar för en förstagångstik och hon tyckte nog att det var valpar överallt...Natten har varit hyfsat lugn och hon pysslar och tar hand om sina små alldeles perfekt   

 

Det är 6 hanar och 4 tikar. Har tagit några dåliga mobilbilder som får duga så länge. Nu behöver de mest lugn och ro. Fota kan vi göra sen!

 

   

 

Jag uppdaterar oftare på min kennelsida på FB än här. Tillyhills Kennel om ni vill följa oss där  

Av Tina Johansson - 8 april 2016 21:13

Nu är det bara lite drygt en vecka kvar till beräknad valpning. Lilli mår bra och har gått upp ca 5 kilo. Vi har tagit en röntgenbild i veckan och hon har även flyttat hem till oss. Enligt röntgenbilden är det runt 8 valpar, svårt att säga exakt. Jag tycker att det är bra att ta en bild och har ju enkelt att röntga  så jag brukar göra det. Jag tycker att man har nytta av att veta om det är bara ett fåtal valpar eller många om det skulle stoppa efter några stycken under valpningen. 

 

Så nu är jag som vanligt lite halvnervös när det närmar sig och räknar ner, man vill ju att de ska gå hela tiden ut förhoppningsvis. Inte så roligt om de valpar många dagar för tidigt osv.

 

Det är många som väntar på besked om de ska få någon valp men jag har sagt såhär att steg ett är att allt går bra och sen får vi se vad det blir och vänta någon vecka. Några vet ju att de säkert får valp om det blir en lagom kull.

 

Ni är såklart välkomna att ringa och maila mig för mer info. De här valparna kommer endast att säljas till dig med stort tränings/tävlingsintresse (tidigare vana av arbetande hundar är ett stort plus) framförallt i brukset.

 

 

                   

 

Av Tina Johansson - 26 mars 2016 22:01

Jag tänkte börja med ett par roliga nyheter! Förra helgen var Ebba Grön och gjorde ett godkänt MT med 404 poäng, stort grattis Carina!

 

 

 

Nästa grattis går till Fräck som blev uppflyttad och hamnade på prispallen i söket igår. SÅ bra jobbat Liza   

 

 

 

Det här lilla djuret blir rundare och rundare för varje dag! Hon fick vara med och köra några små sökskick på kennelträffen igår eftersom hon tyckte att det var väldigt orättvist att de andra fick vara med men inte hon..Men nu är det sluttränat och hon ska ligga i soffan och vila och äta praliner i tre veckor   Hon flyttar snart till Biskopsberg för att vänja sig vid att bo här.

 

   

 


Igår var vi i Gåsamåla och hade en jätterolig dag med träning och social samvaro. Alltid lika skoj! Tack till er alla som kom och gjorde dagen så lyckad. Det är svårt att hinna göra allt man tänker och vill och hinna prata så mycket med alla, men jag hoppas att ni är nöjda med dagen trots en lite splittrad kennelmamma! Vi fick till ett sökgäng och ett gäng som spårade och dessutom visade lite nybörjarspårövningar. Lydnad/budföring/avståndslek och lite bitövningar hanns också med. Såklart blev det korvgrillning och kaffe med nybakade bullar också (tack mamma)...


Jag lägger oftast allra mest krut på att hinna umgås med och titta på ev unghundar (och de som har långt hit som jag inte träffar så ofta) eftersom det händer så mycket de första månaderna efter de flyttat. Det var superroligt att 5 av 8 ur Pepp-kullen som nu är 5 månader dök upp trots lång resväg. Jättetrevliga och välhanterade fina valpar allihop!

 


GOTT GRY "Engla"

 


KÖR BARA KÖR "Frej"

 


HEJA HEJA "Stina"

 

 


PLATTAN I MATTAN "Azzar"

   


KÄMPAGLÖD "Mazurka"

  

 

Ett trevligt par som har långt hit och jag inte träffar så ofta är Line med Elvis (Tillyhills Satan I Gatan). Jätteroligt att ni kom! Elvis har verkligen utvecklats och är en mycket charmig och lovande hund. Skoj att se honom i sökskogen där han visar stor talang.

       

Även Bengt och Trollan (Tjong I Medaljongen) hade en bit att åka, så skoj att ni kom Bengt (och tack för jättefin blomma!).

 

   

 

Sen var det ett gäng trogna valpköpare som alltid dyker upp med glatt humör och ser till att hjälpa till där det behövs och får nya Tillyhillsare att känna sig välkomna! Ingen nämnd och ingen glömd   

Och sen ett jättestort tack till mamma och pappa för hjälp med markservice   

 

Lite blandade bilder från dagen kommer här:  

 

                                                       

 

 


Av Tina Johansson - 14 mars 2016 18:47

Stort grattis till Pepita och SEAGCH SEAG(hopp)CH Tillyhills

 Humpty Dumpty "Timi" som blivit årets Agilityaussie 2015 

 

         

 

Att vi har en valpkull på gång är det väl ingen som missat!

 

KORAD LP1 Tillyhills Lilith är parad med 

KORAD LP1 LP2 LP3 SELCH SEBCH TJH (fm) Sugarwinds A True Friend och

beräknas valpa runt den 16 April. 

 

 

Seriöst satsande förare med framförallt intresse för

 

bruksgrenarna är välkomna att höra av sig  för mer info!  

 

Tfn 0701452660

 

 


Av Tina Johansson - 11 mars 2016 17:53

Idag har vi ultraljudat Lilli och konstaterat att hon är dräktig! Så runt den 16 April kommer den nionde aussiekullen att födas på Tillyhills om inget oförutsett händer..

 

     

 

Förra helgen hade vi en liten minivalpträff i världens sämsta väder så bilder blev det inte så många.

Valparna som kom var Engla, Backo och Mazurka. Tre jättefina och trevliga 4-månaders busar!

 

           

 

Jag har dessutom träffat Lizzie och Sheena i veckan, så här kommer lite nya bilder på dem :)

 

                 

 

Våren börjar dessutom komma till Biskopsberg!

 

     

Av Tina Johansson - 21 februari 2016 21:09

Igår var det exteriörbeskrivning i Rödeby. Sammanlagt nio hundar var anmälda och sju av dem var Tillyhillshundar. Alla blev godkända och det var med ett stort leende jag åkte hem därifrån-STOLT uppfödare   Lilith hade ju sitt MT klart redan så hon fick sin titel KORAD, extra roligt nu när hon förhoppningsvis är dräktig!

 

Så stort GRATTIS till Marina och LP1 KORAD Tillyhills Lilith 

 

Grattis till alla de andra också såklart!

Boje och Drak-Ulla "Lizzie"

 

Bengt och Tjong I Medaljongen "Trollan"

 

 

 

Ann-Sofie och Flogging Molly

 

Liza och LP1 BH BSL1 BSL2 Tillyhills Anti Cimex "Fräck"

   

Lin och Friggin In The Riggin "Cisco"

 

 

Charlotte och Tant Strul "Mira

   

TACK TILL ER ALLA SOM STÄLLDE UPP MED ERA HUNDAR!!  Nu väntar mentaldelen i vår/sommar för några.

 


Av Tina Johansson - 15 februari 2016 20:38

Då har vi varit och parat LP1 Tillyhills Lilith med KORAD LP1 LP2 LP3 SELCH SEBCH TJH (FM) Sugarwinds A True Friend (Vegas).

 

   

 

Så nu håller vi tummarna för valpar framåt mitten/slutet av April :)

 

Vi kommer att kolla med ultraljud om hon är dräktig om ca fyra veckor.


Av Tina Johansson - 10 februari 2016 18:06

Nu har Lilli börjat löpa! Om allt går som vi hoppas så åker vi till Vegas framåt helgen. Så nu håller vi tummarna för att allt ska klaffa. OM allt går bra så kommer vi förhoppningsvis ha valpar som är leveransklara någon vecka före midsommar men mycket kan ju hända så det blir många OM! Mer info om den planerade kullen finns på min hemsida www.tillyhills.se och här i bloggen i tidigare inlägg.

 

   

 

Välkomna att ringa! 

 

Tina 0701452660

 

                       Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tillyhillshundar


Ovido - Quiz & Flashcards