tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 11 maj 2016 10:22

 

 

 

 

Här går det undan, valparna är fyra veckor imorgon. De är ute en stund varje dag  och igår kväll fick alla vara med på lite nya öventyr två och två. I gräsmattan satt barnbarnen Theo och Alva och det var kycklingar, katter, ett par besökande grannar och lite annat smått och gott att titta och hälsa på. De är redan väldigt sociala och nyfikna.


Som läget är så har jag troligen någon hanvalp kvar att tinga. Det är väldigt stort riv efter aussievalpar men jag vill bara sälja till den som har stort intresse av att träna/tävla brukset framförallt. Den här kullen är ju planerad för det ändamålet! Mer info om föräldrarna på www.tillyhills.se

Massor av bilder och nya uppdateringar på min kennelsida på FB Tillyhills kennel.

 

                                                             


ANNONS
Av Tina Johansson - 7 maj 2016 22:30

Här växer man så det knakar! Nu har de fått börja vara ute små stunder och de blir mer och mer busiga och roliga för varje dag. En härlig kull med attityd redan :)


                                                         

ANNONS
Av Tina Johansson - 2 maj 2016 19:10

TILLYHILLS COOLA VIPPEN

   

TILLYHILLS MED BULLER OCH B{NG

TILLYHILLS RUBB OCH STUBB


 

TILLYHILLS FRID OCH FR;JD

TILLYHILLS LEVA LOPPAN  


   

TILLYHILLS PRICKEN ÖVER I


 

TILLYHILLS I SUS OCH DUS


 

TILLYHILLS I RÖDASTE RAPPET

TILLYHILLS RENA RAMA RAPPAKALJA

     

TILLYHILLS ETT STRÅ VASSARE


                                             


Av Tina Johansson - 24 april 2016 20:35

Stort grattis till Bengt och Tillyhills Tjong I Medaljongen till LP1 och klassvinst idag! Stolt uppfödare är jag :)

   

 

Idag är valparna tio dagar och jag hade tänkt ta fina porträtt men de var inte så särskilt samarbetsvilliga och ljuset dåligt så jag gör ett nytt försök när solen kommer fram igen! Lite bilder blev det i alla fall. De är verkligen fina våra små!

                                       

 

 

Av Tina Johansson - 21 april 2016 14:19

Idag är det redan en vecka sedan valparna föddes. Det har varit ganska mycket pass och väldigt lite sömn ;) De föddes ju lite för tidigt och några var ganska små. De har varit pigga hela tiden men när det är tio stycken som ska slåss om maten så får man passa så de minsta verkligen kommer fram och får äta. De växer allihopa och man ser för varje dag hur starka och stadiga de blir. Lilli är jätteduktig och pysslar med dem, men vill väldigt gärna ha sällskap i valprummet   

 

Mindy och Tilly fick åka till Gåsamåla några dagar så det ska vara lite lugnt här hemma. Tack för hjälpen mamma och pappa. Tack även till Marina och Sofie som hjälper till så fort det behövs barnpassning!

Här kommer några bilder som jag tog igår. Alltså de är så himla fina!

 

 

     


Hane

           

Tikar 

 

 

Hane

 


Röd hane och trefärgad tik

     

Röda tiken 

 

 

Tik, hane, hane 

 


 

 

 

Hanar

 


Tik, hane, tik

             

Av Tina Johansson - 15 april 2016 11:02

Igår kväll föddes Vegas och Liliths valpar! Några dagar för tidigt men allt har gått bra. Några är lite små men de är pigga och äter bra. Lilli är SÅ duktig med dem. Det är tufft att få tio valpar på fem timmar för en förstagångstik och hon tyckte nog att det var valpar överallt...Natten har varit hyfsat lugn och hon pysslar och tar hand om sina små alldeles perfekt   

 

Det är 6 hanar och 4 tikar. Har tagit några dåliga mobilbilder som får duga så länge. Nu behöver de mest lugn och ro. Fota kan vi göra sen!

 

   

 

Jag uppdaterar oftare på min kennelsida på FB än här. Tillyhills Kennel om ni vill följa oss där  

Av Tina Johansson - 8 april 2016 21:13

Nu är det bara lite drygt en vecka kvar till beräknad valpning. Lilli mår bra och har gått upp ca 5 kilo. Vi har tagit en röntgenbild i veckan och hon har även flyttat hem till oss. Enligt röntgenbilden är det runt 8 valpar, svårt att säga exakt. Jag tycker att det är bra att ta en bild och har ju enkelt att röntga  så jag brukar göra det. Jag tycker att man har nytta av att veta om det är bara ett fåtal valpar eller många om det skulle stoppa efter några stycken under valpningen. 

 

Så nu är jag som vanligt lite halvnervös när det närmar sig och räknar ner, man vill ju att de ska gå hela tiden ut förhoppningsvis. Inte så roligt om de valpar många dagar för tidigt osv.

 

Det är många som väntar på besked om de ska få någon valp men jag har sagt såhär att steg ett är att allt går bra och sen får vi se vad det blir och vänta någon vecka. Några vet ju att de säkert får valp om det blir en lagom kull.

 

Ni är såklart välkomna att ringa och maila mig för mer info. De här valparna kommer endast att säljas till dig med stort tränings/tävlingsintresse (tidigare vana av arbetande hundar är ett stort plus) framförallt i brukset.

 

 

                   

 

Av Tina Johansson - 26 mars 2016 22:01

Jag tänkte börja med ett par roliga nyheter! Förra helgen var Ebba Grön och gjorde ett godkänt MT med 404 poäng, stort grattis Carina!

 

 

 

Nästa grattis går till Fräck som blev uppflyttad och hamnade på prispallen i söket igår. SÅ bra jobbat Liza   

 

 

 

Det här lilla djuret blir rundare och rundare för varje dag! Hon fick vara med och köra några små sökskick på kennelträffen igår eftersom hon tyckte att det var väldigt orättvist att de andra fick vara med men inte hon..Men nu är det sluttränat och hon ska ligga i soffan och vila och äta praliner i tre veckor   Hon flyttar snart till Biskopsberg för att vänja sig vid att bo här.

 

   

 


Igår var vi i Gåsamåla och hade en jätterolig dag med träning och social samvaro. Alltid lika skoj! Tack till er alla som kom och gjorde dagen så lyckad. Det är svårt att hinna göra allt man tänker och vill och hinna prata så mycket med alla, men jag hoppas att ni är nöjda med dagen trots en lite splittrad kennelmamma! Vi fick till ett sökgäng och ett gäng som spårade och dessutom visade lite nybörjarspårövningar. Lydnad/budföring/avståndslek och lite bitövningar hanns också med. Såklart blev det korvgrillning och kaffe med nybakade bullar också (tack mamma)...


Jag lägger oftast allra mest krut på att hinna umgås med och titta på ev unghundar (och de som har långt hit som jag inte träffar så ofta) eftersom det händer så mycket de första månaderna efter de flyttat. Det var superroligt att 5 av 8 ur Pepp-kullen som nu är 5 månader dök upp trots lång resväg. Jättetrevliga och välhanterade fina valpar allihop!

 


GOTT GRY "Engla"

 


KÖR BARA KÖR "Frej"

 


HEJA HEJA "Stina"

 

 


PLATTAN I MATTAN "Azzar"

   


KÄMPAGLÖD "Mazurka"

  

 

Ett trevligt par som har långt hit och jag inte träffar så ofta är Line med Elvis (Tillyhills Satan I Gatan). Jätteroligt att ni kom! Elvis har verkligen utvecklats och är en mycket charmig och lovande hund. Skoj att se honom i sökskogen där han visar stor talang.

       

Även Bengt och Trollan (Tjong I Medaljongen) hade en bit att åka, så skoj att ni kom Bengt (och tack för jättefin blomma!).

 

   

 

Sen var det ett gäng trogna valpköpare som alltid dyker upp med glatt humör och ser till att hjälpa till där det behövs och får nya Tillyhillsare att känna sig välkomna! Ingen nämnd och ingen glömd   

Och sen ett jättestort tack till mamma och pappa för hjälp med markservice   

 

Lite blandade bilder från dagen kommer här:  

 

                                                       

 

 


Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Kennelvänner

Tillyhillshundar

Andra Aussielänkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se