tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 8 februari 2017 18:29

Idag har det gått 24 dygn efter Mindy var och hälsade på hos Fire så nyfiken som man är kunde jag inte vänta längre med att be Elisabeth vår veterinär att kolla ultraljud. Och så här såg det ut :)

  

Inte så lätt att se för alla och bilden tog vi bara lite slumpmässigt men vi såg i alla fall flera stycken valpar! Så nu håller vi tummarna för att allt ska fortlöpa alldeles normalt fram till valpningen och även den såklart   


Annars har det varit ganska lugnt här, vi har varit och tränat tillsammans med unghundarna på Senoren. Jättetrevliga hundar som det ska bli så skoj att följa! Tyvärr var vädret så dåligt så det blev inga bilder..

Dessutom så var vi på klubben förra helgen för att visa upp några hundar för en blivande uppfödare(Kennel Color Melody) som ska låna in "Kajan" till sin tik. Ska bli spännande! Och Charlotte och Mira hälsade på i förra veckan, alltid lika skoj att träffa alla       

             


Av Tina Johansson - 16 januari 2017 20:48

Ibland blir det inte riktigt som planerat   ..Av lite olika skäl så bestämde jag mig för att para Mindy istället för Sheena nu i vår. Sedan så blev det så att hon började löpa en månad tidigare än vi trott, så i går var vi i Örebro och träffade Fire! Så om allt går som planerat kommer hon att valpa runt den 19 Mars!

   

 

Det här är en kull som jag tänkt på länge och jag är jätteglad att vi får förtroendet att låna in fina Fire. Vi förväntar oss sunda, sociala och framåt hundar som kommer att passa för de flesta hundsporter. Framförallt kommer de att säljas till seriöst satsande förare med inriktning på brukset. Mer info om Fire finns på www.tillyhills.se planerade kullar. Mindy kommer ur vår Monsterkull som också finns på hemsidan. Mindy är mamma till Peppkullen som ni också kan läsa om där!

Lite fler bilder på Mindy och Fire här nedan:

               

För ett tag sedan hade vi en liten kennelträff i Gåsamåla. Det var -15 grader men vi hade en jättetrevlig dag med sökträning, lydnad, korvgrillning och lite allmänt aussieprat. Kul att så många trotsade kylan och dök upp!

Lite bilder från dagen:

                   

 

Sedan har jag varit och träffat den här fina 9-månaderstjejen i helgen, Tillyhills Frid Och Fröjd "Quila" En jättetrevlig, välhanterad liten hund    Ska bli roligt att följa henne i framtiden!

 

             

Av Tina Johansson - 22 december 2016 21:36


Stort grattis till Liza och Fräck (LP1 LP2 KORAD BSL1 BSL2 Tillyhills Anti Cimex) som fått sitt tredje

förstapris i lk2   
 

 Vilket år det har varit med en massa framgångar, titlar, uppflyttningar, fina MHn och fin hälsostatistik. Tusen tack till alla valpköpare som förvaltar mina uppfödningar på ett fantastiskt sätt! Ni är många som kämpar på, går kurser och hittar på en massa roligt med era hundar som kanske inte alltid syns på bloggen och hemsidan men jag är så himla stolt över er allihop   

 

 

         


Av Tina Johansson - 9 december 2016 22:23

Idag fyller Indy/Bea-valparna 5 år. Det är en kull med trevliga och sunda hundar. Tre stycken är KORADE, alla som är röntgade är fria både fram och bak (nio av tio är röntgade) alla 7 som gjort MH har gk på skott. Flera tävlar brukset en är Tjänstehund, några vallar och flera tränar/tävlar inom andra sporter. Några har gått i avel och alla avkommor som gjort MH har godkänt på skott, alla utom en av dem som röntgats är fria på lederna :)

                 


Så idag har vi firat Mindy som bor kvar här lite extra! Mindy är en otroligt charmig och go tik med glimten i ögat. Hon har haft en valpkull hos oss och kommer att paras nästa höst igen om jag hittar någon passande hane. För några helger sedan var vi och gjorde MH på fem stycken ur hennes första kull som just fyllt ett år.  Det var fartiga och sociala unghundar. Alla hade ett på skott och de hade inga kvarstående rädslor. Twiggy gjorde sitt MH någon vecka tidigare , även hon med ett på skott. Fler bilder finns på Tillyhills Kennel på FB 

             

 

Här kommer bilder på fem-åringen och lite annat :)

                 

 

   

 

           

 

 

Av Tina Johansson - 23 november 2016 19:24

Nu har även "Ella" blivit exteriörbeskriven och godkänd så jag kan räkna in ytterligare en KORAD hund i kenneln :) Hon hade ju gjort sitt MT tidigare. Tack Helen!

 

 

 

Så nu har Bea åtta stycken avkommor med titeln KORAD och de har visat framtassarna i många olika grenar dessutom. Av 19 valpar har 16 gjort MH, alla med gk på skott. 18 stycken är röntgade och alla är fria (17 st är röntgade både HD/ED en bara HD). 

Två stycken är uppfl Elitklass spår och en även Elitklass sök. En har BSL1 och BSL2, en har IPO1, en är patrullhund och flera stycken är uppflyttade i både bruks och lydnad. Flera tävlar/tränar framgångsrikt i andra hundsporter (agility, rallylydnad osv). Det är två kullar jag är jättestolt över och även Beas barnbarn har börjat komma upp i ålder där de visar sig. De som hunnit göra MH har gk på skott och alla som röntgats är fria på sina leder. Flera har börjat tävla i brukset med fina resultat (hkl skydd, hkl spår osv) och flera tävlar/tränar lydnad, agility, nosework m.m

Jag kommer att fortsätta mitt avelsarbete med en tik ur varje av Beas två kullar nästa år. Ni som är intresserade av valp kan höra av er via mail eller telefon. Mina valpar säljs framförallt till förare med ett stort intresse för att träna och tävla. Mer info på Tillyhills Kennel på FB och min hemsida www.tillyhills.se

 

       

Av Tina Johansson - 22 november 2016 20:22

Jag börjar med ytterligare ett jättefint resultat av Bengt och Trollan. De blev uppflyttade till hkl spår i helgen med en förstaplacering, stort grattis!! 


        


Vi har fått in några röntgenresultat till och hittills är alla fria både fram och bak. Grattis Linnea med "Stina" Patrik med "Toke" och Eva med "Twiggy!

           


Frej och matte Marie har varit och fått godkänt doftprov i Nosework och får därmed tävla officiellt i grenen, stort grattis!

   


Här kommer lite nya bilder från några av våra aussieträffar light senaste veckorna!


                                                   
Av Tina Johansson - 6 november 2016 19:25

Förra fredagen fyllde Peppkullen efter Epson och Mindy ett år och nu börjar resultaten ramla in   


Engla och matte Frida har tävlat i agility vid två tillfällen och hamnat på prispallen båda gångerna! Heja er, vad månde bliva!

 

 

 

Mazurka har varit på röntgen denna veckan och resultat var HD B ED 0  Toppen!

 

   

 

Idag har Twiggy varit och gjort ett fint MH med 1 på skott, duktig som fixade det så bra endast 12 månader och en vecka gammal och dessutom i snö och rusk. Grattis Eva!


   


Så nu har vi en spännande tid framöver med resten av utvärderingen av kullen. Vad vi sett hittills så är det sociala, snälla och trygga hundar med stor arbetslust. Ser fram emot att följa dem!

                     

 

       

 

           

                               

Av Tina Johansson - 25 oktober 2016 12:48

I söndags var vi med om ytterligare en sjukt stor bedrift för rasen. Mia Oskarson och LP2 Tillyhills Jävlar Anamma sphI skhI startade som första aussie någonsin i svenskskyddet. Blott 2 år och 3 månader unga "Pu" slog till med klassvinst och uppflytt till hkl skydd!! Stort tack till Mia som är "nybörjare" i grenen och som fixat detta med bara något halvårs träning! Imponerade är det nog fler än den stolta uppfödaren som är   

      

 

Så nu kan Tillyhills Kennel skryta med att vi har fött upp den första aussien i Sverige som bestått IPO1 genom Mona och Black och sedan då Mia och Pu som blivit först med att överhuvudtaget starta i svenskskyddet! Vilka fantastiska valpköpare vi har!

 

   

 Vi har även fått ytterligare en titel till LP1 Tillyhills Tjong I Medaljongen "Trollan" som tillsammans med husse Bengt fått LP2! Grattis till er!

 

   

 

Timi har fortsatt sina framgångar på agilitybanan tillsammans med förare Pepita. Förra helgen blev det finalplats på Norweigian open!!

 

 

Vi har varit på Blekingemästaren också! Doris blev BIR-valp och Mindy BIR vuxen :)

       

Mazurka och Ninja var inte lika vackra för dagen men skötte sig bra och fick miljöträna de också! 

     

 


Nu närmar sig nästa år med stormsteg och vi hoppas på en vår-kull och troligen en höst-kull!

 

 

   

Sedan lite blandade bilder som vanligt!

 

         

 


Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tillyhillshundar


Ovido - Quiz & Flashcards