tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 14 mars 2017 13:15

Igår kväll och inatt har valparna anlänt! På dygn 57/58 bestämde de sig för att det var dags..Allt har gått bra, men det är några som är ganska små och det är mycket pyssel att ha koll så att alla verkligen diar osv. Mindy är helt fantastisk med dem, så trygg och lugn.

Det blev 6 hanar (2 red tri, 2 blue merle, 1 red merle och en black tri) och 5 tikar (3 red merle och 2 black tri) +en som var död när den föddes. 

 

Det är många som är nyfikna på om det blir någon valp till dem och jag har några som vet säkert att de får en men ni andra får vänta lite på besked eftersom jag har så många bra köpare som vill ha och måste göra vissa besvikna. Framförallt är det tikarna som inte kommer att räcka till så kan ni tänka er hane är det lite större chans. Jag tänker vänta till framåt helgen så jag ser att de utvecklas som de ska osv innan jag börjar bestämma mera. 

Här kommer några bilder på underverken!

 

           

ANNONS
Av Tina Johansson - 12 mars 2017 09:33

Igår var Bengt och hans LP1 LP2 Tillyhills Tjong I Medaljongen i Ystad och tävlade med en uppflytt till Elitklass som resultat! Tänk att omplaceringen av lilla "Trollan" blev så bra, ett bättre hem kunde hon inte fått   


   


Här går vi och räknar ner inför Mindys valpar, vi har plockat in valplådan och gjort iordning valprummet. Idag är hon på dygn 56 och jag tror att hon kommer att valpa några dagar för tidigt eftersom det ser ut att vara många valpar..Vi såg TOLV på röntgen! Om alla lever så är det ett stort jobb vi har framför oss, men väldigt roligt såklart. Uppdatering kommer så fort något händer, enklast att följa oss är på vår kennelsida Tillyhills Kennel på FB. Vid intresse för kullen så finns mer info på www.tillyhills.se  Jag nås på tel 0701452660 Dessa valpar kommer att säljas i första hand till seriöst satsande förare inom bruksgrenarna.

 

                 

 


ANNONS
Av Tina Johansson - 21 februari 2017 20:47

Jag börjar med lite nyheter från vår Pepp-kull som börjar komma igång med lite av varje. Först ett grattis till Frida med Engla (Gott Gry) till HD A ED 0 De är dessutom på väg ut på tävlingsbanan i både agility och rallylydnad, ser mycket lovande ut-duktiga tjejer!

 

 

Marie och Frej (Kör Bara Kör) har debuterat i Nosework med ett jättefint resultat, grattis till det!

 

 

 

Göran och Azzar (Plattan I Mattan) har varit och fixat ett godkänt inträdesprov för tjänstehund, superroligt!!

 

 

Och här går vi i mycket spänd förväntan inför halvsyskonen till Pepp-kullen som förväntas anlända om knappt fyra veckor. Mindy har blivit ganska tjock redan och som vanligt biter jag på naglarna och är lite halvnervös...

 

               

 

                   

Av Tina Johansson - 8 februari 2017 18:29

Idag har det gått 24 dygn efter Mindy var och hälsade på hos Fire så nyfiken som man är kunde jag inte vänta längre med att be Elisabeth vår veterinär att kolla ultraljud. Och så här såg det ut :)

  

Inte så lätt att se för alla och bilden tog vi bara lite slumpmässigt men vi såg i alla fall flera stycken valpar! Så nu håller vi tummarna för att allt ska fortlöpa alldeles normalt fram till valpningen och även den såklart   


Annars har det varit ganska lugnt här, vi har varit och tränat tillsammans med unghundarna på Senoren. Jättetrevliga hundar som det ska bli så skoj att följa! Tyvärr var vädret så dåligt så det blev inga bilder..

Dessutom så var vi på klubben förra helgen för att visa upp några hundar för en blivande uppfödare(Kennel Color Melody) som ska låna in "Kajan" till sin tik. Ska bli spännande! Och Charlotte och Mira hälsade på i förra veckan, alltid lika skoj att träffa alla       

             


Av Tina Johansson - 16 januari 2017 20:48

Ibland blir det inte riktigt som planerat   ..Av lite olika skäl så bestämde jag mig för att para Mindy istället för Sheena nu i vår. Sedan så blev det så att hon började löpa en månad tidigare än vi trott, så i går var vi i Örebro och träffade Fire! Så om allt går som planerat kommer hon att valpa runt den 19 Mars!

   

 

Det här är en kull som jag tänkt på länge och jag är jätteglad att vi får förtroendet att låna in fina Fire. Vi förväntar oss sunda, sociala och framåt hundar som kommer att passa för de flesta hundsporter. Framförallt kommer de att säljas till seriöst satsande förare med inriktning på brukset. Mer info om Fire finns på www.tillyhills.se planerade kullar. Mindy kommer ur vår Monsterkull som också finns på hemsidan. Mindy är mamma till Peppkullen som ni också kan läsa om där!

Lite fler bilder på Mindy och Fire här nedan:

               

För ett tag sedan hade vi en liten kennelträff i Gåsamåla. Det var -15 grader men vi hade en jättetrevlig dag med sökträning, lydnad, korvgrillning och lite allmänt aussieprat. Kul att så många trotsade kylan och dök upp!

Lite bilder från dagen:

                   

 

Sedan har jag varit och träffat den här fina 9-månaderstjejen i helgen, Tillyhills Frid Och Fröjd "Quila" En jättetrevlig, välhanterad liten hund    Ska bli roligt att följa henne i framtiden!

 

             

Av Tina Johansson - 22 december 2016 21:36


Stort grattis till Liza och Fräck (LP1 LP2 KORAD BSL1 BSL2 Tillyhills Anti Cimex) som fått sitt tredje

förstapris i lk2   
 

 Vilket år det har varit med en massa framgångar, titlar, uppflyttningar, fina MHn och fin hälsostatistik. Tusen tack till alla valpköpare som förvaltar mina uppfödningar på ett fantastiskt sätt! Ni är många som kämpar på, går kurser och hittar på en massa roligt med era hundar som kanske inte alltid syns på bloggen och hemsidan men jag är så himla stolt över er allihop   

 

 

         


Av Tina Johansson - 9 december 2016 22:23

Idag fyller Indy/Bea-valparna 5 år. Det är en kull med trevliga och sunda hundar. Tre stycken är KORADE, alla som är röntgade är fria både fram och bak (nio av tio är röntgade) alla 7 som gjort MH har gk på skott. Flera tävlar brukset en är Tjänstehund, några vallar och flera tränar/tävlar inom andra sporter. Några har gått i avel och alla avkommor som gjort MH har godkänt på skott, alla utom en av dem som röntgats är fria på lederna :)

                 


Så idag har vi firat Mindy som bor kvar här lite extra! Mindy är en otroligt charmig och go tik med glimten i ögat. Hon har haft en valpkull hos oss och kommer att paras nästa höst igen om jag hittar någon passande hane. För några helger sedan var vi och gjorde MH på fem stycken ur hennes första kull som just fyllt ett år.  Det var fartiga och sociala unghundar. Alla hade ett på skott och de hade inga kvarstående rädslor. Twiggy gjorde sitt MH någon vecka tidigare , även hon med ett på skott. Fler bilder finns på Tillyhills Kennel på FB 

             

 

Här kommer bilder på fem-åringen och lite annat :)

                 

 

   

 

           

 

 

Av Tina Johansson - 23 november 2016 19:24

Nu har även "Ella" blivit exteriörbeskriven och godkänd så jag kan räkna in ytterligare en KORAD hund i kenneln :) Hon hade ju gjort sitt MT tidigare. Tack Helen!

 

 

 

Så nu har Bea åtta stycken avkommor med titeln KORAD och de har visat framtassarna i många olika grenar dessutom. Av 19 valpar har 16 gjort MH, alla med gk på skott. 18 stycken är röntgade och alla är fria (17 st är röntgade både HD/ED en bara HD). 

Två stycken är uppfl Elitklass spår och en även Elitklass sök. En har BSL1 och BSL2, en har IPO1, en är patrullhund och flera stycken är uppflyttade i både bruks och lydnad. Flera tävlar/tränar framgångsrikt i andra hundsporter (agility, rallylydnad osv). Det är två kullar jag är jättestolt över och även Beas barnbarn har börjat komma upp i ålder där de visar sig. De som hunnit göra MH har gk på skott och alla som röntgats är fria på sina leder. Flera har börjat tävla i brukset med fina resultat (hkl skydd, hkl spår osv) och flera tävlar/tränar lydnad, agility, nosework m.m

Jag kommer att fortsätta mitt avelsarbete med en tik ur varje av Beas två kullar nästa år. Ni som är intresserade av valp kan höra av er via mail eller telefon. Mina valpar säljs framförallt till förare med ett stort intresse för att träna och tävla. Mer info på Tillyhills Kennel på FB och min hemsida www.tillyhills.se

 

       

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Kennelvänner

Tillyhillshundar

Andra Aussielänkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se