tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 3 december 2012 09:31

Stort grattis till Madde och Bea som var på exteriörbeskrivning i lördags och fick gk. Då var det fyra KORADE hundar i Casper/Tillykullen! En kull jag gillar mycket och jag är så glad att jag fått möjlighet att låna in Bea i kenneln.

Snart fyller Beas första kull ett år och vi ska börja röntga dem nästa vecka och MH blir framåt våren.

 

Just nu är det ju ingen större tävlingssäsong precis men jag vet att ni är många som jobbar på inför vårens tävlingar :) Det är mycket spännande på gång!


Jag håller på att kolla om vilket datum vi kan ta som nästa träff, ska försöka få ihop något runt Jul är det tänkt. Beroende på väder och vind så får vi se vad vi ska göra, men om inte annat så kan vi ju ha en trevlig dag åtminstone!


Ha det bra i snön!

 

ANNONS
Av Tina Johansson - 27 november 2012 19:11

I Lördags var vi ett gäng som tränade sök/spår uppe hos mamma och pappa. Det var trevligt som vanligt men tiden går ju så himla fort så man hinner inte hälften av allt man vill. Vi ska bestämma en helg snart då vi kör lite lydnad också och då kan ju lite flera komma. Det är svårt att vara för många framförallt när man tränar sök för det tar ju lite tid med varje hund!
Alla skötte sej bra och vi med unghundarna fick en massa tips av Liza och Inga-Lill som båda tävlar sök. Tack för det :)

Liza och jag åkte upp redan på fredagkvällen så vi hann tömma en flaska vin och prata lite hund förståss. Alltid lika skoj!

Dagen avslutades med korvgrillning, bus och plåtning.


Nu närmar sej ettårsdagen för våra små monster så det börjar bli dags att boka tid för röntgen och vaccinering av dem. Jag hoppas kunna hitta ett passande MH framåt vårkanten men det återkommer jag om.


Lite bilder ifrån lördagen:

               

ANNONS
Av Tina Johansson - 14 november 2012 21:05

I Fredags åkte jag och tre generationer hundar till Växjö för att träffa en trevlig hund med en lika trevlig matte.

 


Hunden vi skulle titta på var Epson, en hane jag funderat på att använda till Beas nästa kull. En stabil och trevlig hund med intressanta och sunda linjer. Efter en hel del detektivjobb och funderande har vi bestämt att HONOM ska vi ha!

 

Maibe Tails Epson Gates S64298/2009
(KORAD LPELIT SELCh Windedos Sky High-Lyveden Razlin Rica)                                 
Genomf MH (skott1) Gk hkl spår, gk MT, excellent off utst
HD A, ED Ua

Fler bilder från vår utflykt kommer nedan :) Tyvärr regnade det så hundarna ser något blöta ut!

             

Jag kommer att lägga upp mer info efter hand och även på hemsidan förståss!

De planerade valparna kommer att i första hand säljas till bruks/vall/tjänstehundsintresserade då båda föräldrarna är tuffa, stabila och framåt hundar som kräver en förare med hundvana.

Sedan lite annat nytt!
Den största och roligaste händelsen är ju att vi fått ett litet barnbarn till :) Välkommen Alva!

Mindy har avslutat sin sökkurs och fick ett jättefint tjänstetecken av sina kurskamraters mattar o hussar. Tack till dem :)

        Av Tina Johansson - 28 oktober 2012 20:22

Tack alla inblandade för en givande eftermiddag i Torhamn. Viket underbart ställe att vara på! Jag tror att bilderna får tala för sej själva :)


                                                                                                                                           

Av Tina Johansson - 22 oktober 2012 11:24

Vi börjar med ett jätteGRATTIS till Tillyhills Bilberry Bliss med matte Anna till ett kanonresultat på MTt, 462 poäng! Kan numera tituleras KORAD . Så roligt och lite revansch för Blinka som placerades om till Anna som unghund :)

     


I fredags var jag i Ängelholm och träffade ett helt gäng Tillyhillshundar. Det blev verkligen en trevlig eftermiddag, tack till alla som kom! Bilderna får tala för sej själva tror jag.... 

                                                                                                   


Och så lite blandade oktoberbilder...

                           Av Tina Johansson - 17 september 2012 10:53

Då har vi fått ytterligare en uppfödning med titeln KORAD. Stort grattis till matte Lisa Brodin som i lördags gjorde ett gk MT med Tillyhills Black Bonzo.


 

Så nu har vi två stycken KORADE i Casper/Tillykullen. Blinka har gjort exteriörbeskrivningen och Bea MTt så förhoppningsvis blir det minst två till.


Vi har börjat på sökkurs i Torsås Mindy och jag. Vi blir en ren Aussiegrupp eftersom Elin och Kajan, Marina och Lilith, Boje och Lizzie, Helen och Ares anmälde sej dit också. Spännande!


       

Vi har haft lite skoj här i veckan eftersom vi varit hundvakter åt Lizzie, det har varit full rulle :) 

                           


Nu håller vi tummarna för Suzan och Nikki (Tillyhills Swiss Miss) i Sundsvall. Förhoppningsvis så är Nikki dräktig. Mer info på hennes blogg  http://nikki10.bloggplatsen.se/

Av Tina Johansson - 10 september 2012 15:21


 

 

 


 

 
 

Av Tina Johansson - 9 september 2012 19:26

Dags för en liten uppdatering   ,det har säkert hänt en del som jag glömmer skriva eftersom det inte blir så ofta .

För det första så är det bestämt att jag ska låna Bea för en kull till, så nu har jakten på världens bästa hane börjat igen. Det är INTE lätt. Är det inte fel färg så är de för nära släkt eller så är de kastrerade eller så har någon i kullen någon sjukdom eller så är den skottberörd eller eller eller....Men det är jätteintressant att kolla stamtavlor och information.

Igår var vi på MH på Schäferhundklubben i Listerby med 4 stTarrak/Tillyvalpar. Det blev en trevlig förmiddag med bra väder, trevlig beskrivare (Carina Melanoz) testledare och figgar (mest bara kända folket, skoj)och duktiga hundar, hussar och mattar.

 

Det var sociala och lättsamma hundar.

   

 


De lekte/kampade bra, men flera slutade när testledaren blev passiv så där hade jag nog velat ha lite "mer" aktivitet.

     


Lilla bytet var också ganska ointressant för nästan alla och det är väl bra i vardagen ;)..Aktiviteten var alla duktiga på och det blir jag jätteglad för. Tango var otrooooooooooooligt duktig, bra tränat Maggan :)

 

Skrammlet var det ingen som brydde sej om och dumpen gick också jättebra.

   

Spökena tyckte Daizy var jääääääääääätteläskiga men de andra var ganska coola eller mycket coola.

       

Sedan var det skotten och där började det med Ares som fick en 3:a för att han skällde på skytten men var inte berörd av skotten. Han får träna lite inför MT:t ;) Annars måste jag säja att Ares är nog den som det är allra mest "klipp i" i kullen. En riktigt bra lovande hund-ska bli spännande att följa.Sedan var det Tango som Maggan märkt lite osäkerhet hos sista tiden så det blev klokt nog bara ett skott och hem och träna. Han slutade leka och ville inte ta upp leken igen men han ville inte fly eller så. Hoppas att det går åt rätt håll med det, men han har ju bästa möjliga ägare när det gäller den saken. Tango är en jättecharmig och mysig hund!

Sedan var det då Gunnels tur och hon var totalt oberörd, en toppentik att ha att göra med-väldigt go och trevlig.

Sist ut var Daizy och jag blev faktiskt lite orolig att hon inte skulle hinna skaka av sej de otäcka spökena före skotten men det lilla charmtrollet hade inte det minsta bekymmer med skotten så det var ju skönt! Det finns många bilder i ett album på min FB om ni inte har sett det. Där ligger även några filmer.

Tusen tack till alla inblandade för en trevlig dag som vi sedan avslutade med att några åkte ut till Torhamn och hade eftersnack-härligt! Jag får mycket kommentarer om att vi verkar ha så trevligt ihop alla Tillyhillsare och det har vi verkligen..

                             

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Tillyhillshundar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se