tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 20 mars 2013 14:58

Nu har Bea börjat löpa och vi håller koll i veckan på när det börjar bli dags att åka till hanen, Maibe Tails Epson Gates.

       

Bea får bo här så länge och det går ganska enkelt att flytta in här för vi känner ju henne ganska väl. Mindy är lite sur och avundsjuk på henne men det är ju bra träning för henne med lite konkurrens ;)


I söndags var vi på MH med 6 stycken av valparna ur Beas första kull och det gick verkligen kanonbra. Alla var nyfikna, sociala och hade inga kvarstående rädslor, alla var ute på avståndsleken och ALLA hade 5:or på nyfikenhet.

Jag tror att bilderna får tala för sej själva och ni som vill veta mer innan Hunddata har uppdaterats får jättegärna ringa/maila mej för det är siffror som tål att granskas kan jag lova!

                                                                                                               

Jackos siffror låg i Inas blogg så jag snor bilden :)

 

Eftersom Anna och hennes pappa Christer äger både Mr Hyde och morfar Casper (Mericas You Got It) så fick vi tillfälle att träffa även honom. Jag passade naturligtvis på att fota dem lite extra eftersom vi inte träffas så ofta..

   


Sedan har jag ju fotat lite annat i veckan:

           


ANNONS
Av Tina Johansson - 7 mars 2013 20:13

Då grattar vi Tillyhills Mr Hyde (Heijen) med familj till HD A ED 0. Nu är det bara en kvar av tio att röntga. Tack alla valpköpare som gjort det möjligt att kunna skryta med snart 100% röntgade även i denna kull!

  

     


Nästa söndag är det MH för våra små Monster, alla kan inte vara med men jag hoppas kunna erbjuda ytterligare ett tillfälle i vår.


Jag har äntligen kommit med på lite vallträning med Mindy, det verkar lovande.

Jätteroligt! Bilder är lite svårt attfå eftersom jag oftast är den som håller i kameran i vanliga fall..

   Igår var Lilith på besök, här kommer lite bilder!

         


Och så avslutar vi med en av de roligare bilderna denna veckan :)

 


ANNONS
Av Tina Johansson - 5 mars 2013 19:23

Skickar ett stort grattis till Pepita och Timi (Tillyhills Humpty Dumpty) som kom på en mycket hedrande andraplats i Årets Aussie / Agility. Tyvärr har jag inte så mycket bilder på Timi, de bor i Uppsala och bilden på honom som vuxen har jag fått av Marie Larsson.

     


Grattis även till Inga-Lill som gjort en stor bedrift med att komma med på Rallylydnadslistan med två hundar! Musse på plats 15 och Daizy på plats 20 av 24. Daizy kom även med på Allroundlistan som nr 38 av 38, ska bli roligt att se resultaten för Daizy i år eftersom hon inte ens var 1 1/2 år när resultaten skickades in.

Sänder en tanke till Musse som inte finns med oss mer.  Vi hoppas att en Beabuse kommer att flytta in i Torhamn till sommaren och fylla upp en tom plats efter finaste Musse.

       


Och så var det ett grattis till! Tillyhills Mårran är röntgad HD A ED 0 

 

Av Tina Johansson - 25 februari 2013 09:59

valp  
S64298/2009 LS Maibe Tails Epson GatesS22019/2003 Windedos Sky HighAKCDL822797/01 Gabrielino's Charlie Chaplin
S56442/99 Fairoaks Amaretto
S40307/2004 Lyveden Razlin RicaKCAA0900436 Bayshore's Paparazzi
KCZ0095458Z02 Fairoaks Alindraya At Lyveden
 
S21407/2009 LS KORAD Tillyhills Beata StonehillS39169/2002 Mericas You Got ItS43025/99 Pyrzillac's Coupe Devil
S15524/2002 Bonza Cayenne Of Cabocoons
S48663/2004 MR Binks Dallas DhuS36409/2002 Some Kind Of Magic's Aceventura
S53374/96  Lyveden Fairapache Cima

OM allt går som vi hoppas så kommer Bea att paras med Maibe Tails Epson Gates i Mars. Stamtavlan på eventuella valpar kan ni se ovan.

Båda föräldrarna är sunda och friska hundar med mycket motor och social säkerhet. Båda har gjort gk MT , Bea har även gjort gk exteriörbeskrivning och Epson har excellent på utst. Han tävlar även Hkl spår. Bea har inte tävlat i spår men spårar en del som aktivering och har visat sej lovande-vi får väl peppa matte att träna häst lite mindre så hon hiner tävla med hunden också ;) . Hon används i det dagliga arbetet på familjens gård med vallning och andra sysslor. De kommer ur kullar med skottfasta syskon med stor arbetslust. 

Valparna kommer i första hand att säljas till hem med ett stort intresse av att aktivera/träna/tävla med sina hundar och tidigare erfarenhet av bruks/vallhund är nog ett måste...

Bea har en kull sedan tidigare som hittills ser mycket lovande ut. Sociala och trevliga med stor arbetslust, några har påbörjat sin vallträning med gott resultat och flera tränar spår/sök och lydnad. Av 10 valpar så är 8 st röntgade HD/ED, varav en har c på en höft och övriga är fria både fram och bak. De ka snart göra sina MHn.

Här kommer lite bilder på de förhoppningsvis blivande föräldrarna! Tyvärr var inte vädret med oss när Epson skulle fotas, men han ser ganska trevlig ut trots de blöta lockarna :)

               

Av Tina Johansson - 8 februari 2013 20:42

Ja då blev jag äntligen färdig att blogga. Påpuffad av vissa som inte har FB där det mesta som händer på Tillyhills hamnar ;)


Vi skickar ett stort grattis till våra Monster med ägare som röntgat höfter och armbågar. Sju stycken är röntgade nu och alla utom en är fria. Cookie-Monster hade en c-höft men det verkar varit lite si och så med kvaliten på röntgenundersökningen så jag tror nog att han kommer att göra om det i sommar!?

Vi har bestämt datum för Monsterkullens MH. Det blir i Listerby den 17/3, mer info kommer att skickas ut till berörda snart. Det kommer antagligen att bli ett MH till i vår där vi fyller på med de som inte kunde den 17:e och även några som inte gjort sina MHn ur Skurkkullen.

I söndags var vi på Guldhunden Arena i Kalmar och tränade/umgicks. Vilket fint ställe! Det kommer vi att göra om :)


Det finns lite planer inför våren, framförallt så planerar vi en valpkull vilket så klart är det som kommer att fylla upp min tid..

Tanken är också att vi ska ordna en träff i Gåsamåla med lite olika aktiviteter för alla som vill. Eventuellt kommer vi även att ställa ut på SBK Nybro som vi gjorde förra året, det blev ju en trevlig dag. De brukar ju även ha lydnadstävlingar samtidigt!

Tja mycket på gång...


Nedan lite bilder!

         

                       


Av Tina Johansson - 30 december 2012 11:27

Vi fick en helt underbar och solig eftermiddag i fredags. Kul att så många kunde komma!

Vi fick ihop hela 6 stycken ur Indy/Beakullen. Trevliga, sociala och såååå läckra! Ger nog sina ägare ett och annat grått hårstrå då de är ganska busiga och tuffa. Men jag ser stabila bra hundar som kan gå hur långt som helst ;) Alla ägare är beredda att lägga mycket jobb och gå diverse kurser så det bådar gott inför framtiden. Vi ska ordna ett kullMH i vår, mer info kommer så snart datum är bestämt. Här kommer bilder på gänget tillsammans med Bea som också var med. Tack Madde för att du tog dej tid att komma!

 

BEA med 6 stycken av sina tio valpar!

 


 

LIZZIE och MINDY

 

LILITH OCH BEA


Moster Bella (Tillyhills Brownie Bell) var också på plats. Jätteskoj att träffa er Maria! Bella är lika trevlig och stabil som syrran Bea och har just haft en valpkull på Marias kennel Winsome Packs. Det finns ev en tikvalp kvar om någon letar valp ;)

   

Något som var allra roligast var att se hur bra alla hundar samexisterade! De hade väääldigt kul ihop och det blev mest social träning denna gång. Vi hann inte riktigt träna så mycket och i skogen stod det väldigt mycket vatten. Vi får spåra nästa gång!          

Obligatorisk korvgrillning och mammas bullar :) 


           

Maggan och Tango


   

INA och JACKO, så roligt att ni kom!!


     

MINDY

 

Inte utan att man blir stolt i sitt uppfödarhjärta när man ser de fina grabbarna nedan...<3

 

LUCIFER (Kajan) 


 

TANGO

 

COOKIE MONSTER (JACKO)

 

BELSEBUB (ICE)

 

TANGO igen :)

Och så har vi Madde och knähunden Bea... 

   

Moster Bella med Tilly, Mindy och Kajan 

 

Poliserna ;)

  

Nellie (från Solskenets Kennel) och   matte Anette dök upp en runda också!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!

Av Tina Johansson - 26 december 2012 12:37

Börjar med två HD/ED resultat. Mindy HD B och ED 0, Ice HD A och ED 0 Grattis!


På fredag blir det en Aussieträff i Gåsamåla, klockan 12 och framåt till 16-tiden. Ni som vill är välkomna, det går att droppa in under eftermiddagen om ni inte kan komma prick 12. Ni som vill grilla kan ta med korv, jag fixar dricka och kaffe. Det blir mest lydnadsträning eftersom det är väldigt blött i skogen och vi därför får hoppa över sök/spårträning som det ser ut i nuläget. Vi får umgås i största allmänhet istället! Välkomna!

       

                       

Hundarna trivs i snön i alla fall!

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Kennelvänner

Tillyhillshundar

Andra Aussielänkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se