tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 28 maj 2013 20:23

Dåliga bilder men jag vill inte hålla och greja med dem ännu så detfår bli med mobilen..Första bilderna är på tikarna.


                   

ANNONS
Av Tina Johansson - 27 maj 2013 15:20

Det blev lite panik igår kväll när Bea började hässja och bli lite orolig. Jag som knappt förberett någonting! Min nya fina valplåda som min snälla sambo precis gjort klart hade inte hunnit torka ännu...Så det blev till att rigga värmefläktar i garaget några timmar. Till slut var den så pass torr att vi kunde bära in den och fixa med allt nödvändigt och i morse vid halv fem föddes den första av tio stycken.

Allt har gått jättebra, Bea är otroligt duktig och det är lugnt och tyst i lådan. De är ju födda på 59:e dygnet och ett par stycken är ganska små men de diar och verkar nöjda.

Det blev 4 hanar och 6 tikar. En sv/vit/tan tik, en röd/vit tik, en sv/vit hane, en blue merle tik, en blue merle hane, tre red merle tikar och två red merle hanar.

Jag har bara några bilder än så länge...Men det kommer flera så småningom!

       


ANNONS
Av Tina Johansson - 22 maj 2013 20:20

Var tvungen att ta en röntgenbild idag för att se ungefär hur många valpar det finns därinne...Som ni ser så var det ett gäng, runt 8-9 stycken skulle jag tro :)

Lite drygt en vecka kvar till valpning och inte utan att man är lite smånervös-vet alltför väl att det inte alltid går helt komplikationsfritt så håll tummarna för oss.

 

Bea är pigg och glad men äter inte jättebra och det kan man ju förstå eftersom det inte lär vara så mycket plats i magen för några större portioner.


Ni som är intresserade av valp får gärna ringa mej såklart. Jag har  ganska många tingade och säljer främst till tränings/tävlingsintresserade med tidigare vana av arbetande hundar eftersom jag förväntar mej tuffa och arbetsvilliga hundar som inte kommer att bli så roliga om de inte får mental stimulans och utlopp för sin arbetslust..och klara regler förstås.Lite obligatoriska bilder nedan :)

       

                                 Fint främmande har vi haft av Lotus och Pax idag !

       

Av Tina Johansson - 19 maj 2013 20:53

Jag börjar med ett GRATTIS till duktiga Ken med Tillyhills Trump Card "Ares" till godkänt Behörighetsprov IPO. Snyggt! Ska bli spännande att följa er :)

Bea har flyttat hit nu inför valpningen och hon är pigg och glad och ganska tjock . Det är svårt att komma ihåg hur tjock hon var före förra kullen men jag tror nog att hon var lite större om magen då. Kanske tar jag en röntgenbild i veckan för att se ungefär hur många valpar det är. Kan ju vara skönt att veta om det är bara ett par  eller många inför valpningen, exakt antal brukar vara svårt att se.

Hon verkar trivas bra här och inte längta hem alltför mycket i alla fall.

     

Vi träffade Beas valp Mr Hyde  på utställningen i Nybro, här är några bilder på honom. Så fin och trevlig!

       

Här är några bilder på syrrorna också.

         

Vi hade jättetrevligt på utställningen även om domaren måste haft lite synfel eftersom inte våra hundar vann ;)

 

Så tar vi en hög med veckans bilder...

         


Av Tina Johansson - 8 maj 2013 20:52

Då har "vi" lite fler framgångar att skryta med! Det är så roligt med alla som tränar och tävlar och gör reklam både för rasen och Tillyhillshundarna (inkl mej).

Inga-Lill och Daizy var ju och gjorde BHprov IPO  förra helgen och blev naturligtvis godkända :)

De har även blivit uppflyttade lkl spår. Stort grattis

 

Maggan och Tango har också tävlat spår och blev gk i akl. Grattis även till er!

 

I helgen ska vi på SBK Nybros off. utställning. Håll tummarna för oss-vi tar det som en trevlig utflykt, vad domaren än säjer så har vi finaste hundarna med hem ändå ;). Mindy har i alla fall tränat lite på att visa upp sej!

   

Vi har haft underbart väder flera dagar nu och passade på att träffas vid en sjö i måndags kväll. Mysigt för både hundar och folk!

 

       

         


Av Tina Johansson - 3 maj 2013 21:30

Bea ÄR dräktig! Ultraljud kollat i måndags och där var ett "gäng"-vet ej hur många..

 

Men nog har hon ändrat form lite redan i alla fall :) På bilden hälsar gänget på Linus när han kommer från skolan. Det är kul att ha Aussie för man är ju liksom alltid efterlängtad!


Den första Maj hade vi en träningsträff hos mamma och pappa i Gåsamåla. Tusen tack för god markservice och även tack till min bror som lånar ut sina marker så vi kan spåra o.s.v

Vi hade verkligen vädret på vår sida med solsken hela dagen.

Förmiddagen började vi med att lägga spår efter varje hunds förutsättningar. Jag tror att alla var nöjda med sina hundar, Mindy skötte sej jättebra och jag känner att jag kan öka svårighetsgraden nu.

   

Efter kaffe och nybakade bullar gav sej Liza ner på ängen och körde lydnadsträning med var och en som ville ha råd och tips. Tusen tack för den möjligheten Liza!

Jag fixade med en uppletanderuta, Maggan som varit snäll att ta med sina agilityprylar gjorde en rolig bana som alla fick testa. Tusen tack Maggan!

Sedan hjälptes vi åt att köra lite budföring också. Alla är så ambitiösa och duktiga! Vi har verkligen ett toppengäng med mycket kunskap tillsammans.

Efter korvgrillning och uppflyttningstårta tog Leif med pistolen och körde skotträning med oss som var kvar (Abbe, Daizy, Lizzie och Mindy) Alla skötte sej jättebra, även Leif. Tack Leif!

Så sammanfattningsvis hade vi en supertrevlig dag som vi förhoppningsvis kan göra om så småningom lite längre fram i sommar...

                                       

 


Av Tina Johansson - 22 april 2013 19:21

Stort GRATTIS till Malin och Abbe (LPI LPII Tillyhills The Riddler till uppfl hkl spår i helgen!

 

Maggan och Tango (Tillyhills It Takes Two To Tango) var också och tävlade spår. Spåret gick jättebra 9/9 men lydnaden lyckades inte lika bra. Kul att ni är på G Maggan, nästa gång fixar ni lydnaden!

Det är många som går kurser och har kommit igång med allt möjligt, IPO, spår, vallning, sök och agility. Jätteroligt!

Nu siktar vi in oss på en kul träff i Gåsamåla den 1/5, alla som vill är välkomna. Mer info kommer...

     

Av Tina Johansson - 29 mars 2013 17:49

Nu är Tillyhills Beata Stonehill "Bea" parad med Maibe Tails Epson Gates och om allt går som vi hoppas kommer hon att valpa runt den 30/5.

Epson är en trevlig och stabil hund som har gk MT, gk högre klass spår och har excellent på utställning.

Ev förfrågningar om kullen ring mej på 0455-45266 eller 0701452660

                             

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Tillyhillshundar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se