tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 29 oktober 2013 17:44

Jag börjar med ett stort GRATTIS till två fina och trevliga Monsterhundar till deras fina resultat på MTt i Ronneby i helgen. Både Lucifer och Cookie Monster skötte sej med den äran och jag är superstolt över dem. Tack till Elin och Ina som förvaltar dem på ett suveränt sätt! Det ska bli så roligt att följa dessa ekipage när de ska ut på tävlinsbanorna.

 

Jag fotade inte så mycket på MTt men lite blder blev det i alla fall:)

                     

   


Vi har ju varit på utställning också! Vi var på Blekinge Kennelklubbs inoff. utställning Blekingemästaren förra helgen. Det var mest för miljötränings skull för valparna men det gick riktigt bra i ringen dessutom. HP till alla tre tikvalparna och till Fräck som blev BIM. Molly blev BIR-valp, grattis Ann-Sofie!

Alla valparna skötte sej jättebra och jag ha nog aldrig varit med om att alla visats så proffsigt som de gjorde denna gång. Snyggt jobbat! Mindy och Lilith fick inga HP men fick beröm för att de var "exceptionellt" välmusklade båda två :) Tja alltid något i alla fall!

                               

ANNONS
Av Tina Johansson - 9 oktober 2013 18:39

Det händer mer med Tillyhillsgänget än man kan tro när man tittar på bloggen...Det är ju så att jag skriver det mesta  på Facebook eftersom det går så mycket snabbare och når nästan alla som har hund från mej. Lite synd om de som inte har FB eller för andra intresserade. Jag ska försöka skärpa mej! Det är stor efterfrågan på valpar men här blir inga förrän tidigast hösten 2014 som läget ser ut. OM det blir valpar då får utvärderingen av Monsterkullen visa. Hittills ser det jättebra ut men de har ju inte ens fyllt två år ännu så vi får se. Tikarna jag har möjlighet att använda är i så fall Mindy (Vildvittra) eller Lizzie (Drak-Ulla).

   


Jag har lite nya bilder på valparna ur senaste kullen. Några bilder har jag "stulit" men de flesta har jag faktiskt fotat själv ;) En del har varit med tidigare i bloggen men det är ju lite kul att se dem samtidigt som de andra.

Det verkar vara härliga, envisa, tokiga, sociala, stabila och trevliga valpar med stor aptit på både mat, inredning och lösa tillbehör i hemmen ;)


Black, Sheena, Cisco, Molly, Mira

 

Molly, Fräck

 

Ebba med matte Carina

 

Ella

 

Asta en typisk Beabuse! 

   

Cisco

 

           


Inga-Lill och Daizy har varit och tävlat igen, nu senast bev de godkända på UHP och BSL1 Grattis!

   

Det är många som tränar mycket och jag ser jättestora framsteg hos många och får mycket rapporter från er som jag inte träffar så ofta. Nästa år kommer det att bli extra många Tillyhillshundar att slåss med på tävlingsbanorna!

       


På lördag ser vi fram emot en trevlig miniträff i Karlskrona och nästa helg  (den 20/10) ska vi springa i vänster varv i Ronneby ;)

             

ANNONS
Av Tina Johansson - 6 september 2013 20:25

Den 12 Oktober kommer vi att ha en träff i Gåsamåla har jag tänkt. Vi träffas vid 10-tiden och delar upp oss i några olika gäng, ska bara kolla med markägaren (min bror) så vi inte stör i någon jakt, annars får vi nog dela upp oss i två sökgäng och ett spårgäng. När vi är nöjda med det så grillar vi korv och pratar igenom förmiddagen.

Sen tänkte jag att vi kan träna lite lydnad efter önskemål på eftermiddagen. Inga märkvärdigheter, utan en trevlig dag som det brukar bli!

Jag vill gärna veta ungefär hur många det blir för planeringens skull ,men det är ju inte hela världen om någon extra kommer eller om någon får ändrade planer.

 

Vi är ganska många som kommer att ställa ut på Blekingemästaren, en inofficiell utställning i Ronneby den 20/10. Gå in på Blekinge Kennelklubb om ni vill vara med och kolla info där.


Vi har träffats och tränat/umgått en del med valparna  nu den senaste tiden och jag får många rapporter av dem som inte har möjlighet att träffa oss i denna landsändan. Det går jättebra med hela gänget och det är framåt och sociala valpar allihop och de jag träffat är verkligen superduktiga!


           

Vi har börjat att planera för en större Kennelträff till våren, äntligen känns det som om det kan bli av. Vi får hyra in oss någonstans där det går att campa/hyra stuga och ha bra tränigsmöjligheter. Just nu känns det som om Kristianopel är bästa förslaget men det kan ändra sej.


Vi har även några Monstervalpar som kommer att göra sina MTn, kanske redan nu i höst och det är flera stycken som är på god väg att börja tävla bruks/lydnad. Ni är SÅ duktiga!

                               

Av Tina Johansson - 16 augusti 2013 09:39

Jag börjar med ett stort grattis till Ina Hägg och Tillyhills Cookie Monster "Jacko" som vid första röntgentillfället hade C, men nu röntgades med ett B istället. Det känns toppen eftersom det inte verkar lagts så mycket tid på att få en rak och bra bild första gången. Nu var bilden jättebra och höfterna såg verkligen fina ut-känns mer rättvist! Alltså är 9 stycken ur Beas förra kull röntgade och ALLA är utan anmärkning både fram och bak! De har dessutom gjort mycket trevliga MHn, sju stycken är MHade och alla har gk på skott. De är ju inte så gamla ännu men många har kommit en bra bit på väg med sin Bruksträning. Härliga hundar med stor arbetslust. Ska bli spännande att se deras MT så småningom.

Lucifer var på utställning i Ronneby förra helgen och fick ett excellent. Grattis Elin! Det pratas ju lite om att Beas valpar är stora och visst några av hanarna ÄR stora men det har ju faktiskt varit en och annan hund som lyckats med bra bruksresultat fastän de vägt över 24 kg!! Tro det eller ej ;) Mindy väger 21 kg och det gör Lilith också, Lizzie väger 17 och Jacko 24,5 Kajan c:a 25 tror jag. Så har inte folk något mer negativt att komma med får vi väl stå ut HAHA!

   

Nu håller vi tummarna för Beas kull nr 2 när de ska ut i världen. Valpköparna kommer att förvalta dem på bästa sätt det är jag helt övertygad om! Det är framåt och sociala valpar. Kanske lite väl mycket nyfikenhet och envishet hos vissa. Undrar om alla valpköparna kommer att ha helgrått hår om ett halvår ;)


Vi planerar för en träff i oktober, mer info så snart datum är spikat.


Jag har börjat planera för en stor kennelträff till våren då jag hoppas att alla kan komma. Vi håller på att kolla upp plats att vara på där man kan hyra stuga eller campa. Troligen blir det i Maj.


Jag har börjat komma igång med Mindys träning efter en vår/sommar med alldeles för lite aktiviteter för henne. Har fått börja om lite från början men det känns riktigt bra! Hon är en rolig hund :)

       


Jag har massor med bilder som jag ska sätta mej och gå igenom från valparnas första veckor men det får bli en annan gång!

                               


Av Tina Johansson - 3 juli 2013 15:14

Jösses vad tiden går! Förra veckan försvann lite som in i dimman för mej eftersom jag blev jättedålig efter ett tandläkarbesök..men nu är jag mycket bättre!


Valparna är pigga, sociala, självsäkra charmtroll som blir mer och mer fartfyllda för varje dag. Det börjar klarna mer och mer vem som ska till vem och det är jätteroligt att intresset för kullen är så stort och att jag har kunnat välja ut så bra och kunniga valpköpare. Något negativt för rasen är att det är väldigt många som vill köpa som nog borde köpa hund i leksaksaffären eller åtminstone betydligt mindre krävande ras. Det märks att det är populärt med små luddiga valpar i häftiga färger. Tyvärr räcker det ju inte att vissa uppfödare nekar att sälja när det ändå går att få fatt på valp på annat ställe. Men då är det inte mina vapar som hamnar fel i alla fall..Fel kan det ju bli hur noga man än är och hur ambitiösa valpköparna än är men då får man ju försöka lösa problemen som kan dyka upp!

Det ska bli så roligt att följa de här ut i livet med sina nya familjer :) Får väl se om jag behöver byta adress om ett halvår när de ätit upp alla köksmöbler, grannens höns och bästa skorna...

Här är lite nya bilder på underverken som inte är stilla så många minuter!


EBBA GRÖN

         

NEW YORK DOLL

     

ASTA KASK

       

SHEENA IS A PUNKROCKER 

       

FLOGGING MOLLY

           

TANT STRUL

         

BLACK FLAG

         
FRIGGIN IN THE RIGGIN

         
ANTI CIMEX

             


Och så lite bilder från veckan som gått. Pappa Epson har varit på besök osv :)

                                 Av Tina Johansson - 20 juni 2013 22:36

Är nog jag....Eftersom jag har nästan alla valpköpare och blivande valpköpare på FB så blir det där alla nyheter hamnar.


Valparna växer och blir mer och mer som "riktiga" hundar för varje dag. De är pigga och glada, har börjat busa och brottas med varann, äter jätteduktigt, har fått klorna  klippta två gånger och ska avmaskas imorgon för första gången. De har varit ute ett par gånger i fem-minutersomgångar ihop med Bea eller någon av de andra hundarna. I helgen ska valphagen fixas iordning och snart har jag SEMESTER så jag kan njuta av dem hela dagarna!

Jag har haft lite dåligt med tid för alla som ringt och vill komma och titta på valparna, men det blir bättre tid på semestern och valparna har behövt lugn och ro, och Bea oxå förstås!

Den 2/7 ska vi ha lite Tillyhillsträff här mellan 10-12 för de som vill ta en fika, prata Aussieoch gosa med valpar. På eftermiddgen kör Liza lydnadsträning med dem som vill.Hör av er innan bara!

                                       

I går var Pepita här och visade upp finaste Humpty Dumpty. Så roligt att se honom!

   

Av Tina Johansson - 12 juni 2013 20:25

Vi börjar med ett stort grattis till Catrin och Abby till första pris i lk 2 och översta pallplatsen! Ni är så duktiga :)

 

I valplådan händer det saker må ni tro. Det har öppnats ögon och börjat busas och småbrottas med varann. De är otroligt charmiga allihop. Idag kravlade busigaste valpen Ebba Grön över valplådekanten som nummer ett.

De har fått börja äta lite Royal Canin valpvälling och Starter Mousse eftersom det strulat lite med Beas mjölk och jag vill vara ute i god tid om hon får dåligt med di åt alla. De äter med god aptit även om bordsskicket inte är det bästa ;)

Nu börjar det bli dags för alla som ska ha valp att bestämma datum för att titta och eventuellt börja se lite vem som ska till vem även om det kommer ta lite tid innan vi vet vem som passar bäst till varje.

Jag har inte bestämt till 100 procent om de två sista hemmen. Red Merlehanen kommer jag att vänta lite med och eventuellt sätta ut med viss avelsrätt eftersom jag fastnat väldigt mycket för honom av någon anledning. Är det någon som blir sugen så får ni höra av er men det ska vara till någon jag känner till och vet har ett brinnande intresse för träning/tävling. Jag har haft lite svårt att bestämma mej för vem som ska få tik nummer 6 och ligger lite lågt ett tag till men hon ska också ut till någon med bruks/vall/tävlingserfarenhet.

Här kommer lite nya bilder av charmtrollen!

                                                   

Av Tina Johansson - 8 juni 2013 21:41

Bea var feberfri idag men mjölken är inte helt o.k ännu. Hon är pigg och glad och valparna är mätta och nöjda. Fotad lite idag igen. "Lilla Blå" har öppnat ett öga och ikväll är det flera stycken som börjar plira på mej :)


     

Nu går det undan med rörligheten och de tar sej fram på vingliga ben.

                                           


Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Kennelvänner

Tillyhillshundar

Andra Aussielänkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se