tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 28 augusti 2014 10:07

Stort grattis till Inga-Lill som erövrat ytterligare en titel med Daizy, RLDM!


Ni är grymma! Daizy som fyllde tre år nu i sommar har gk UHP, BH, BSL 1, alla rallytitlarna som går att få, är uppfl lydnadsklass 3, har gk lkl spår och excellent på utställning.

 

När Inga-Lilla ändå skulle till Mönsterås med Daizy så fick Sheena följa med och passade på att få ett gk resultat i nybörjarklassen!

   

Här hemma flyter det på med miljöträning för valparna som snart ska åka till sina nya hem. De är två jättehärliga individer: Sociala och framåt men samtidigt jätteduktiga på att koppla av. När de är med i bilen är de helt tysta hela resan och skuttar glatt ut på varje nytt äventyr. Det blir ju inte helt lätt att lämna ifrån sej de här när man haft dem så länge..

                                               

Här kommer några bilder från när vi var på klubben i måndags:'

                       

    


ANNONS
Av Tina Johansson - 19 augusti 2014 21:44

 SOM DET SER UT SÅ ÄR DEN HÄR KILLEN FORTFARANDE TILL SALU TILL RÄTT HEM!

   

Vi har haft många intresserade av Bomber Och Granater och jag har hållt honom åt ett par olika ev köpare som inte fått det att funka med semester osv så han finns fortfarande kvar här. Jag har varit väldigt tuff med vem han (och resten av kullen så klart) ska till. Det här är hundar som kommer att bli väldigt roliga att jobba med och kommer kunna gå långt i rätt händer. Han är en underbar och personlig valp och det blir svårare för varje dag att tänka på att han ska flytta..Seriöst intresserade är välkomna att ringa mej för mer info!

Vi har hittat på ganska mycket med valparna nu och miljötränar i stort sett varje dag med små bilturer till olika ställen. Ikväll har vi varit på klubben en stund. Både Pu och B O G är jätteduktiga i bilen och låg tysta och snälla medan de stora hundarna var ute en runda först.

Här kommer lite bilder från senaste dagarna:

                                   

ANNONS
Av Tina Johansson - 15 augusti 2014 22:17

Förra veckan flyttade fyra stycken och det är ganska tomt här, enligt rapporterna jag fått så har det funkat bra i de nya hemmen och det är inte utan att det känns lite i hjärtat när jag får bilder på dem...


Här hemma härjar Jävlar Anamma  "Pu" och Bomber Och Granater omkring så jag inte blir sysslolös i alla fall. Det är faktiskt jätteroligt att ha kvar dem lite extra och ganska hanterbart med två stycken eftersom de har väldigt skoj och sällskap av varann. Troligen har Bomber Och Granater fått ett nytt hem efter mycket ångest och funderande hit och dit. Jag har haft jättesvårt att bestämma vem som ska få köpa honom och det har ju inte blivit lättare ju mer jag fäst mej vid honom...


Vi har miljötränat ganska mycket denna veckan och de är jätteduktiga att åka bil och börjar faktiskt vänja sej vid halsband och koppel också.

Idag var vi vid sjön och det tycker de är superskoj, vi träffade halvbrorsan Abbe med familj. Pu vågade sej ut på simtur! Duktig tjej...


                           

    

 


I måndags var vi hos goda vänner i Torhamn och hälsade på och båda valparna sprang glatt in i huset och somnade i en hög på golvet medan vi fikade. Sen fick de utforska omgivningen ute också.

         

Här kommer en bildbomb från senaste dagarna..

                                                                                                         Av Tina Johansson - 6 augusti 2014 21:58

Nu börjar jag få lite ordning på det mesta inför leveransen av valparna. Det har varit lite struligt med vem som ska ha vem och tyvärr hände det ju lite tråkiga saker för två av dem som skulle ha valp. Det finns en hane som jag därför inte bestämt vem jag ska sälja till. Han är en tuff, otroligt social och stabil hund med stort föremålsintresse och jag har varit tuff mot många intresserade eftersom jag tror att han kan gå långt med rätt förare och bli ganska odräglig hos fel. Leker med tanken på att ha kvar honom för han har mycket av det som jag gillar mest hos mina linjer. Pondus, lite egen vilja och stor självsäkerhet samtidigt som han är väldigt cool och lägger sej och kopplar av och somnar som en stock så fort det inte händer något. Men jag ska inte ha kvar honom utan hoppas att rätt köpare dyker upp :)

 Här är han,Tillyhills Bomber Och Granater :

       


Vi har varit och ögonlyst i Bromölla denna veckan och alla var helt ok, veterinären tyckte det var roligt när vi kom men blev nog ännu gladare när vi gick eftersom de är något livliga och inte var så sugna på att bli lysta flera gånger i varje öga..

När vi kom hem passade vi på att ha en liten träff för några gamla valpköpare-kul att ni kom!

       


På fredag åker de två första valparna, Satan I Gatan flyttar till Line och Erik i Linköping och kommer att kallas Elvis. Med honom kommer de att garanterat aldrig få långtråkigt  för det är en otroligt charmig och rolig valp :)


     

     


Samtidigt flyttar Eld Och Lågor till Christina i Norrköping. Hon kommer att kallas Samba och hon är ett litet bestämt charmtroll som antagligen kommer att ge sin matte ett antal gråa hårstrån :)

         


Till helgen flyttar Tjong I Medaljongen till Malin i Skåne och Pest Och Pina till Katharina i Forsheda. Tjong I Medaljongen är också en påhittig tjej som gärna tar lite små egna utflykter men hon vill samtidigt gärna umgås och hon bits inte riktigt lika mycket som de andra.

             


Lilla Pina är minstingen och hon är lite vild och galen, studsar omkring och jag ser henne nästan aldrig skritta eller trava, hon har en förmåga att få alla att vilja ta med henne hem..

                     

Jävlar Anamma som ska flytta till Mia och Andreas med tillhörande Lyxa och schnauzerflock kommer att bo kvar här några veckor till. OM jag nu kan lämna ifrån mej henne sen ;) Hon kommer att kallas Pu och är ett piggt och busigt energiknippe som också charmar alla, i alla fall tills hon anfaller med sina sylvassa tänder.

                           


Härligt med så kunniga och ambitiösa valpköpare, vet att detta kommer bli jättebra!


Idag fick vi besked på Sheenas HD/ED röntgen och det var bästa tänkbara resultat HD A ED 0 Grattis Inga-Lill!

     

 

Av Tina Johansson - 31 juli 2014 22:47

Här kommer en bildbomb på 7 veckorsvalparna :) Det är väldigt mycket fart nu!


Alla har åkt bil flera gånger och hänger med på lite av varje. Imorgon är det dags för vaccin och chipmärkning, på måndag ögonlysning i Bromölla och så besiktning lite senare i veckan.

Stamtavlorna har kommit och nu är det en massa papper att fylla i på lediga stunder..


                                                                                                                         

Av Tina Johansson - 27 juli 2014 14:59

I Fredags packade jag in alla hundarna i bilen och åkte till mina föräldrar i Gåsamåla för att våldgästa dem och ha en träff för några som ville se valparna och ha en trevlig kväll med hundprat. Eftersom de bor i stort hundvänligt hus mitt i skogen så är det toppen att få vara där. Pappa hade redan satt upp valphage ute och inne hade de också  fixat iordning för hela gänget. Både för valparna och oss som skulle sova över. Det protesterades lite i början av bilresan men innan vi var´framme hade alla tystnat, hemresan tyckte de var ganska okey redan från start. Alla valparna är otroligt nyfikna och orädda så här långt så de började direkt skutta runt i valphagen och leka med alla roliga nya leksaker som fanns där.

Sedan fylldes det på med diverse andra hundar...Katharina Danielsson kom körandes från Värnamo med sin "Gunnel" som också kommer från Tillyhills, hon skulle försöka att bestämma sej för vilken valp hon ska ha. Katta har ju fött upp pappa Lotus och ska förhoppningsvis kunna föra det blodet vidare med nästa lilla stjärna.. Catrin och Abby kom från Halmstad för att beundra valpar och längta tills de ska ha en med sej hem någon gång i framtiden ;) Liza kom med pappa Lotus och halvmorbror Fräck, Fräcks systrar Sheena och Mira med tillhörande mattar och så Daizy och Ester. Vi hade en toppenkväll med superfint väder, god mat och många skratt.

Valparna skötte sej perfekt hela kvällen och alla var överens om att det är trevliga lovande valpar allihop, redan mycket sociala och framåt. Medan vi grillade och höll på med de vuxna hundarna låg de och sov i hagen helt oberörda av de främmande hundarna som busade omkring. Jätteskönt att alla de vuxna funkar så bra ihop också!

                             

Vi satt nog uppe till halv två och pratade så lite halvseg var jag när valparna vaknade vid halv fem...Efter lite mat och lek så somnade de om mellan 6 och halv 8 i alla fall, tack för det!

Stort tack till Malin som har halvbrorsan till valparna som dök upp med frallor och en massa gott lagom till frukost :) Lite mer besök blev det också av Anki med Bozzie och så en liten corgi med matte Mathilda. Tack alla för att ni kom!


Den där ovetenskapliga utvärderingen vi skulle göra av valparna vet jag inte riktigt hur det blev med ;)

I alla fall så har det bestämts att den blå Pest Och Pina kommer att flytta till Kennel Real Sugar i Forsheda och att den lilla svarta med det mycket passande namnet Jävlar Anamma känns helt rätt till hemmet hon ska till, en framåt positiv liten kanonkula med de vassaste tänder jag sett ;). De andra tikarna är inte helt bestämt ännu vem som ska till vem. Vi var överens om att alla är sociala och framåt och känns som att de kan passa till de flesta hundsporter. De har alla stor lust att leka och kampa, visar intresse för olika föremål, läser de vuxna hundarnas språk på ett bra sätt osv. Alla de egenskaperna ser vi i hanarna också. Den lite större av hanarna är otroligt stabil och mysig med en blick som borrar sej rakt igenom en. Den lite mindre är ett litet kvicksilver, full fart och låter inte bli de äldre hundarna många sekunder. Båda kampar väldigt gärna med allt de kommer åt. Det kan vara en hane kvar att tinga, vet inte vilken ännu.

                                                                         

Idag har vi haft första halsbandsträningen och vi utökar miljöträningen med lite olika saker dagligen. Tiden går fort när man har roligt, nu är de inne på 7:e veckan!

Sist men inte minst så håller vi tummarna för att det gått bra för Timi och Pepita som är och tävlar agility med EO-laget!

Bilden har Martina Ericson tagit, hoppas att jag får stjäla den ;)

 
Av Tina Johansson - 24 juli 2014 23:37

Idag är de små charmtrollen 6 veckor och har börjat få hänga med på lite av varje. De har fått åka bil upp till sjön två och två tillsammans med mamma Lizzie och det har gått jättebra. Nu tar jag med mej några när jag ska gå och fixa med något här hemma. Idag var det första besöket in i stallet/hönshuset som är en hög tröskel upp till och det är ganska mörkt när man kommer in där och ett himla kacklande förstås. Alla har vågat sej in, några före Lizzie och några har väntat tills hon gått i förväg. De är tuffa och nyfikna på allt nytt och letar gärna upp något att bära iväg med var vi än är.

Imorgon blir det en liten biltur för alla då vi ska åka och hälsa på hos mina föräldrar med hela gänget. Där ska vi ha en trevlig kväll tillsammans med nya och gamla valpköpare, det börjar ju bli dags att välja vem som ska ha vem...

                                                                               


Tyvärr så har det blivit lite ändringar för en av våra valpköpare så det finns troligen en valp kvar att tinga till någon tävlingsintresserad. Ring eller maila mej för mer info! Tfn 0701452660 mail:millan72@hotmail.com

Av Tina Johansson - 19 juli 2014 23:28

5-veckorsporträtten kommer här....


Tillyhills Bomber Och Granater

     


Tillyhills Satan I Gatan

       Tillyhills Eld Och Lågor

             

Tillyhills Jävlar Anamma

         

Tillyhills Tjong I Medaljongen

         

Tillyhills Pest Och Pina

             


Idag har vi varit på en första liten skogspromenad. Sedan har shetlandsponnyn fått gå och beta lite runt valphagen. Gräsklippare och flakmoppe hör de dagligen när de är ute och de har fått lite olika leksaker, försöker ge dem någon ny varje dag. Vi har börjat med lite godissök också och det fattade de direkt.

Nästa fredag em och lördag fm blir det en liten resa till Gåsamåla där vi ska ha en liten valpkollsträff och även lite träning för de vuxna hundarna. Hör av er om ni vill komma!

                                       

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Tillyhillshundar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se