tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 13 maj 2015 21:24

De senaste veckorna har många visat sig ute på tävlingsbanorna. Så här kommer grattishälsningar och ett stort tack till er som sprider så fin reklam!

 

Ann-Sofie och Molly uppflyttade till hkl spår.    

 

Carina och Ebba Grön uppfl lkl spår med klassvinst
 

 

Marina och Lilith excellent SBK Nybro

 

 

Liza och Anti Cimex "Fräck" 1a pris lk 1 med en 2:a placering  

 

     

 

Sedan fick vi jättefin kritik på övriga som ställdes ut i Nybro och domaren tyckte att vi hade väldigt trevliga hundar. Mindy, Black och Sheena fick VG. Lilla Pu får växa till sig lite och komma igen en annan gång ;) Men glänste gjorde både hon och matte Mia! 

             

 

Jag har haft förmånen att träffa lite andra fina hundar också :) Här kommer lite blandade bilder!

                 

 

Jag får jättemånga mail om hur mina avelsplaner ser ut och jag håller på att bestämma hane till Mindy. Hon kommer troligtvis att paras framåt sensommaren. Så fort jag vet mer kommer jag att uppdatera både hemsida, facebook-kennelsida och blogg :)

                      ANNONS
Av Tina Johansson - 7 april 2015 16:53

I helgen har vi haft kennelträff. I Söndags var vi på ruinbanan och provade på lite räddningssök. En del var nybörjare och några hade varit där förut. Det är jätteskoj att se hur hundarna reagerar och hur de löser problemen där. Alla var överens om att det ger mersmak och jag var väldigt nöjd med vad jag såg. Allra roligast var det att träffa tre av våra senaste valpar som jag inte träffat sedan leveransen, tre charmiga och sociala valpar.

På bilden tillsammans med mamma Lizzie

 

  

                                               


På måndagen träffades vi i Gåsamåla för IPO-intro och bitövningar som Tony Mattiasson var snäll att hjälpa oss med. Tusen tack för det!  Även stort tack till min bror för att vi får låna skogen och ängarna och mamma och pappa för husrum och hjälp med fika!

Vi hann även med att spåra och träna lite av varje. Vi har haft en jättetrevlig helg och jag är så himla glad att ha alla mina fina valpköpare som gör ett jättebra jobb med sina hundar   

 
                                               

       

                           

ANNONS

LO

Av Tina Johansson - 18 mars 2015 09:27

Så kom då Lo "hem" igen. En otroligt söt och charmig unghund. Hon kände igen oss och tog mig som fast punkt direkt. Det är en fartig och sportig tjej som verkligen är genomsnäll och social utan att för den skull kasta sig över alla människor. Hon har fått rasa av sig med Mindy och även träffat moster Lilith, gamlamormor Tilly och mamma Lizzie. 

Som läget ser ut så har hon fått en ny husse med stor erfarenhet av arbetande hundar, gott om tid och tränings/tävlingsambitioner. Stort lycka till Bengt och välkommen i Tillyhillsgänget!

                 


Av Tina Johansson - 12 mars 2015 21:11

Nu har resultaten på årets aussielista 2014 kommit och jag blev jätteglad över de fina placeringarna!

 

Pepita och Timi (SAGCH Tillyhills Humpty Dumpty) försvarade sin 2:a placering i agility. Bra jobbat! Tyvärr har jag inga bra bilder på Timi som vuxen så det får bli den här..

 

På årets allroundaussie placerade Inga-Lill sig med Daizy  på plats 24 och med  Sheena på plats 65. Inga-lill har även kommit 2:a på BSL-listan med Daizy och på rallylistan som nr 41 med båda hundarna. Daizy knep även plats 55 i spår! Imponerande!

 

           

 

Sedan har vi  Flogging Molly och Ann-Sofie som varit ute och tävlat. De kom på plats 35 i spåret och 40 i lydnaden. Vad månde bliva av detta team! Grattis ann-Sofie!

     

 

Här har det inte hänt så mycket annars, vi har åkt in och ut på sjukhuset en massa med Linus så hundträning har vi inte haft så stor lust med. Idag är han äntligen lite piggare!

 

Som tur är så har jag en massa härliga valpköpare som kommer förbi och låter sina hundar rasa av sig med Mindy och Tilly så de får ha lite kul i alla fall och det är guld värt att komma ut en sväng och prata av sig lite dessutom. Sedan har mamma och pappa och Sofie alltid tid att ställa upp och hjälpa till när det krisar. Stort tack till alla <3

 

   


CISCO OCH GUINNESS på besök

 

 


 

Fina bernern Taipan kom och hälsade på i veckan

               


Av Tina Johansson - 1 mars 2015 20:16

Jag kommer att köpa tillbaka en av valparna ur vår senaste kull pga ändrade familjeförhållanden. Hon heter Tillyhills Tjong I Medaljongen och kallas Lo, en härlig tik på drygt 8 månader. Hon är efter LPI LPII LPIII Korad Real Sugar Inter SphII SöhI-Tillyhills Drak-Ulla. Kullen har hittills varit sunda och sociala hundar med stor arbetslust. Jag hade väldigt gärna själv tagit hand om denna lovande unghund men det finns inte möjlighet tyvärr. Jag har fått in ganska många intressanta alternativ som jag håller på att gå igenom men jag välkomnar fler intressenter så jag verkligen hittar rätt hem där hon får fortsätta utvecklas och bli en rolig tränings och tävlingskompis. Välkomna att ringa mig på  0701452660

           

 

 

Mycket lik sin fina pappa Lotus som är på bilden nedan!

 

 

 

 

Av Tina Johansson - 12 februari 2015 08:43

Allt blir inte alltid som man tänkt så jag har bestämt mig för att vänta med Tyke/Bea-kullen. Det har varit och är mycket här hemma nu med en familjemedlem som varit väldigt sjuk hela vintern så kraften som behövs med att leasa in en tik finns inte. Kanske blir det till hösten istället men inget är bestämt ännu.


Däremot så har jag blivit peppad att eventuellt ta en kull på Beas dotter Mindy framåt sommaren istället. Det är ju min egen tik och det passar lite bättre tidsmässigt. Dels kräver det inte riktigt lika mycket med en tik som redan bor i familjen och så har läget troligen blivit mycket bättre här då :) Jag har inte bestämt mig till 100% ännu och den lilla detaljen att hitta en lämplig hane är ju inte påbörjad ännu..

Mindy är en rolig och social hund som jag har gjort ganska mycket med men som vanligt är jag fruktansvärt dålig på att peta i detaljer inför tävling..Hon har visat goda vallanlag, vi tränar sök och rapport. Hon är en tyst och enkel hund som verkar fruktansvärt snäll, men hon kan verkligen luras och hitta på hur mycket som helst med glimten i ögat. Hon kommer ur en kull med 10 valpar där alla som är röntgade (9st ) är fria både fram och bak alla som gjort MH har gk på skott. Två hittills är korade och flera tävlas/är på väg ut i brukset och har visat stor arbetslust/kapacitet. Det är sociala och roliga hundar att jobba med. Kullsyster Lizzie har en valpkull här hos oss (Kraftuttryckskullen) som hittills ser mycket lovande ut.

                     

Lite hårt hållen av mormor Tilly..


Det har kommit en katt bland hermelinerna till Tillyhills :) Vi hälsar Linus egen hund Luci välkommen till oss!

          


Vi har tränat sök några gånger nu med Mindy, Abbe, Lizzie, Lilith och Tilly. Kul att komma igång efter en lite seg period!

Duktiga hundar och förare :)

                             

Tilly 10 1/2 år. Still going strong..


Vi har bestämt datum för KULL-MH, det blir på SK Listerby den 13/6. Det ser ut som om nästan alla kan-himla roligt!


Det är ganska mycket annat inplanerat i vår. T.ex en prova-på-IPO-dag vid påsk och lite annat smått och gott.


Jag skriver inte så ofta i bloggen eftersom mycket hamnar på min kennelsida på FB, välkomna att kolla in den.https://www.facebook.com/groups/1491334531104707/?fref=ts


Tja det var väl allt för idag, fortsättning följer...

         


Av Tina Johansson - 23 december 2014 09:10


Det där med att få till julkort med vintrig och julig känsla är inte lätt i Blekinge i år...  

 

Vi passade i alla fall på att fotografera lite när Mona och Inga-Lill var här och hälsade på. 

De första bilderna är på två stycken ur Punk-kullen, Sheena och Black. Två härliga framåt och sociala hundar. 

       

 

Sedan lite bilder på hela gänget: Tilly, Mindy och Daizy och så Monas schappe också!

                                     

 

Sen har jag tagit lite 3-årsbilder på Mindy och 10 1/2-årsbilder på Tilly.

 

                

Hoppas att ni alla får en härlig Julhelg!


Av Tina Johansson - 9 december 2014 19:58

Idag fyller Tillyhills Monster-kull 3 år, stort grattis till allihop! Det är ett gäng härliga hundar som hittills varit mycket lovande. Jag har dessutom fått vänner för livet i valpköparna och många tränar tillsammans med vårat gäng ganska ofta. Himla roligt!

Av 10 stycken är 9 röntgade och alla är fria. Alla som gjort MH (7 st) har gk på skott, de är sociala och nyfikna med stor arbetslust.

Två är Korade och en har LP1. Flera tränar för tävling i framförallt brukset men även lydnad och agility. Flera har visat fin djurkänsla och goda vallanlag. 

Här är lite bilder på gänget   


                                                                                         Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Kennelvänner

Tillyhillshundar

Andra Aussielänkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se