tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 13 september 2015 19:35

Då har det kommit lite nya resultat!

Vi börjar med Helen och Ella som plockat sista pinnen och klassvinst i agilityklass1, grattis till er!

 


Nästa grattis är till Ellas kullsyster Ebba Grön som blivit uppflyttad till hkl spår idag. Snyggt jobbat Carina!

 

Sist men inte minst så har Elin och Korad Tillyhills Lucifer "Kajan" gjort sitt gk lydnadsprov till tjänstehund idag! Jätteroligt, ska bli spännande att se fortsättningen!

 

 

Sedan vill jag tacka alla som tävlar, tränar, går kurser och är på väg ut på tävlingsbanorna. Tillyhillshundarna syns mer och mer ute på klubbarna och det märks inte minst på antalet intresserade av valp härifrån. Jätteroligt!

 

Mindy har inte visat några dräktighetstecken ännu, hon har fullt upp med att sköta höns och igår var vi och tränade bruks med Abbe och Lilith med mattar.     

Om knappt tre veckor ska vi kolla med ultraljud. Håll tummarna för ett gäng nya små stjärnor :)

                               

LPI Tillyhills Lilith

 

       

 

 

 

 

Mindys halvmorbror LPI LPII Tillyhills The Riddler

 

 

Mindys kullsyster Lilith

 

     

Mormor Tilly

 

 

ANNONS
Av Tina Johansson - 3 september 2015 20:39

Nu är Mindy parad och om allt går enligt planerna så kommer hon att valpa i början av November.

     

 

Pappa till valparna är Korad Maibe Tails Epson Gates en stabil och sund hane med stor arbetslust. Han är gk i elit spår och har excellent på utställning. Vi har en kull efter honom tidigare där alla som är röntgade är fria på både höfter och armbågar och är skottfasta. Tuffa och sociala hundar med mycket motor. Se mer på www.tillyhills.se Punk-kullen

 

 

ANNONS
Av Tina Johansson - 31 augusti 2015 14:07

Förra helgen var Liza och Fräck och tävlade lydnad i Torsås och knep sitt tredje förstapris. Så grattis tll LP1 Liza!

 

 

Denna helgen har Anna och Ascot fått sin första titel. Grattis till RLDN!

   

 

Maggan och Tango var på Öland och tävlade appellklass spår och fick ett gk resultat. Inga-Lill och Sheena var där för debut i brukset men lyckades inte riktigt denna gång men Inga-Lill var nöjda ändå med hur Sheena skött sig :)

     

Det är så roligt med alla rapporter som trillar in om både stort och smått. Det är lika roligt att höra om någon liten framgång i träningen som en större framgång på tävlingsbanan. Var och en tränar/tävlar ju efter sina egna förutsättningar!

 

Marina och jag tränade lydnad i tisdags kväll och det gick jättebra :) 

Vi påassade även på att kolla in Fräck och Black på IPO-planen.

                     

 

Sedan håller vi tummarna för att Mindy ska gilla Epson eftersom hon börjat löpa nu!

 

Av Tina Johansson - 16 augusti 2015 19:00

Oj vad det händer mycket roligt just nu! Jag börjar med förra helgens resultat då Carina och Ebba blev uppflyttade med klassvinst till lydnadsklass III, grattis till er!

Helen och Ella var och tävlade agility och tog sin första pinne och klassvinst, dagen  efter knep de en pinne i hoppklass med en 5e placering! Så himla roligt, heja er!

Idag har de varit och gjort MH med mycket bra resultat så nu har alla i Punk-kullen känd mental status med gk på skott.

       

En till som gjort MH i helgen är Samba ur senaste kullen, även hon med 1 på skott :) Grattis Christina! Bara en kvar i Kraftuttryckskullen att beskriva.

 

Igår var Liza och Fräck och tävlade lydnadsklass 1 med ett förstapris och en andraplacering, stort grattis!  

Tidigare i veckan var Suzan från Sundsvall (Kennel Nikkitorpets) här och hälsade på. Jätteroligt att få se Nikki ur Tillys och Lotus kull. Passade på att fota tre generationer eftersom Nikkis dotter var med också.

   

I fredags kväll åkte vi till Ronneby och träffade ett trevligt gäng och åt uppflyttnings/grattis-tårta!   Bengt och Trollan tävlade lk 1 men Trollan blev lite splittrad av gamlamatte så LP1 får vänta till nästa gång. Men många fina moment visade de upp!  Ann-Sofie, Masggan och Charlotte var med och firade sina framgångar. Tack för en rolig träff allihopa!

                     


Sedan lite andra bilder ifrån veckan som vanligt!

       

Av Tina Johansson - 3 augusti 2015 21:51

Så var det då dags för MH för Kraftuttrycken i lördags. Vi smygstartade träffen i fredags eftersom vi hade långväga gäster. Line och Katta dök upp i Kristianopel för att träffa oss som bor i närheten. Det blev en riktigt varm och solig eftermiddag med mycket prat och skratt och god fika (tack Elin!). På kvällen åkte vi till Gåsamåla   för att sova före avfärden mot Listerby i ottan. Först lite bilder ifrån Kristianopel!

                           

 

Vi var på plats i Listerby två minuter före utsatt tid, förlåt Line för att du fick följa efter mig i rallyfart ;) !

Första hund ut var en schäfer så vi hann ta det lite lugnt ändå tills Pina som var först av våra hundar skulle ut. Hon skötte sig jättebra och trots att vissa saker var lite läskiga höll hon ihop hela vägen och klarade både spöken och skott med den äran. Det är så roligt att se Pina med familj eftersom de fött upp pappa Lotus så känns det lite speciellt...

     

Nästa Tillyhillshund var Elvis. En charmig, stabil, nyfiken och social kille. Sedan att han efter skramlet tog spåret efter figgarna som gått iväg för att byta om till spökkdräkterna och ville kampa med dem gjorde ju att kryssen hamnade lite på "fel" plats men det bjuder han nog på! Det finns filmer från alla delarna i Lines blogg för dem som vill se.

                         

Nästa hund var Pu som inte tyckte att det var en bra ide att behöva leka med en främmande figurant. Hon gick med först på hanteringen men sen slog hon i bromsen och ville bara leka med matte. Det satt i lite även på avståndsleken där hon drog ut i full fart, men leka nej det var verkligen inte vad hon ville just då! Resten av delarna skötte hon jättebra och hade inga kvarstående rädslor. Spökena var lite läskiga men hon kämpade på och löste det jättebra och så även skotten. Duktig tjej! Pu är en väldigt charmig och trevlig hund :) Det finns film på alla delarna i Mias blogg.

                 

 Sist ut var Trollan som stormade in och lekte och tyckte att det var en mycket rolig tillställning där i skogen. Stabil och social utan kvarstående rädslor. Även hon skottfast. Så roligt att se hur hon utvecklats i sitt nya hem på de här få månaderna!

 

                         

 

Jag är så himla glad att vi tog den här kullen och det vet jag att Liza (ägare till Lotus) och Katta (uppfödare till Lotus) också är. Vi har följt dem tillsammans ända från dag ett och kommer att fortsätta med det. Tack för en toppenhelg alla inblandade!

 

       

 

 

Av Tina Johansson - 29 juli 2015 21:12

Förhoppningsvis så närmar sig valpplanerna nu. Mindy ska troligen löpa i slutet av september.. Det ska bli jättespännande! 

 

Det är ett stort intresse för aussievalpar och jag får många valpförfrågningar, det är många som vill sätta upp sig på min"valpköparlista". Det är så klart jätteroligt att så många vill köpa valp men jag har nog gjort mig lite obekväm genom att neka ganska många direkt. En aussie passar verkligen inte som hund till alla. I vissa fall kanske man borde köpa en annan ras som skulle funka precis lika bra till "rallylydnad, lite agility och ev några joggingturer i veckan". 

Det jag söker hos mina valpköpare är ett stort engagemang, gott om tid att satsa på sitt hundintresse och gärna tidigare erfarenhet av brukshund/träning/tävling. Det är inget måste att man har en diger meritlista men man ska brinna för hundträning för att en hund härifrån ska kunna förvaltas på bästa sätt. Sedan är det ju jätteviktigt att kemin mellan mig som uppfödare och mina valpköpare stämmer så vi kan hjälpas åt om eventuella problem skulle dyka upp!  Kullen jag planerar kommer förhoppningsvis bli sociala och nyfikna hundar med stor arbetslust och en portion jävlar anamma. De kommer antagligen precis som sina halvsyskon att göra sina ägare halvt galna ibland och eventuellt stjäla en och annan söndagsstek, bästa skorna eller någon inredningsdetalj..men det är roliga och bussiga hundar att jobba med och de ställer upp på allt man kan tänkas vilja hitta på   

Meningen med detta inlägg är absolut inte att skrämma bort någon utan kanske mer förklara varför jag ibland nekar en del intresserade, jag känner mina linjer och är ju mån om att både hund och ägare ska ha ett roligt liv ihop!

 

         

 

 

 

Och till sist, det är inte hundarna jag inte sålt som jag kommer att ångra utan dem jag sålde fastän det inte kändes rätt!  

 

 

 

Av Tina Johansson - 24 juli 2015 17:39

Så har då det fantastiska paret Bengt och Trollan startat i lk1 igen med delad klassvinst och 184 poäng! 

 

Även Charlotte och fina Mira har fått ett 1:a pris i lk1-lika stort grattis till er Charlotte!

Marina och Lilith har debuterat i lkII med lite missar men enligt Marina en jättebra känsla och  t.ex en 10:a på fjärren. Bra jobbat-på det igen bara!

   

Jag hoppas att jag inte glömt att nämna någon!

 

Jag var och tittade på IPO-träningen förra veckan så här kommer lite nya bilder.

                 

Sen har jag lite nya bilder på Jävlar Anamma "Pu"och hennes mamma Drak-Ulla "Lizzie"

 

       

PU

 

             Lizzie

 

             

 

   

Av Tina Johansson - 9 juli 2015 10:01


 STORT grattis till Mia och hennes "Lilla Svarta Pu" Tillyhills Jävlar Anamma som också fått sitt höftledsresultat avläst. HD A ED 0 Hittills full pott på kullen!


 Igår kväll var mamma Lizzie och hennes systrar Lilith och Mindy och tränade rapport och lydnad. Det kändes jättebra. Snabba och fokuserade!

 

                   


Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tillyhills med Blogkeen
Följ tillyhills med Bloglovin'

Kennelvänner

Tillyhillshundar

Andra Aussielänkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se