tillyhills

Senaste inläggen

Av Tina Johansson - 25 september 2015 19:27

Idag har vi kollat Mindy med ultraljud, vi var så nyfikna så vi kunde inte låta bli    Och jodå där var ett litet gäng minsann. Svårt att säga hur många men flera stycken åtminstone. Så nu får vi hålla tummarna att det inte händer något under dräktigheten och att det i första veckan i November är dags för valpning.

  

Alltså är det dags för lilla fröken att börja äta ett dräktighets/valpfoder. Om hon fått välja själv så hade nog maten mest bestått av köttbullar!

 

 

Blivande föräldrar Korad Maibe Tails Epson Gates

   

och Tillyhills Vildvittra

       

 

Idag kom röntgenresultatet på den femte (av sex stycken) ur vår förra kull. HD A ED 0 , grattis Christina och Samba! Bara en kvar att röntga-hittills har alla A-höfter och fria armbågar   

   

  
Av Tina Johansson - 20 september 2015 20:19

Nu har både Carina och Helen varit och tävlat igen. Ebba uppflyttad hkl sök och Ella ytterligare en pallplats och pinne i agility! Stort grattis till er båda   

    

Här har vi haft sökträning idag och det var som vanligt jätteroligt och hundarna skötte sig jättebra. Marina och Lilith är så himla duktiga och börjar bli tävlingsklara. Det ser kanonbra ut   

Vi har hittat ett väldigt bra ställe att vara på här i närheten så efter träningen tog vi en go-fika med Sofies nybakade äppelkaka och eftersnack i uterummet.

Tyvärr är det svårt att fota i sökskogen så det får bli lite bilder från leken efteråt istället. Ska försöka filma lite nästa gång..Slänger in några gamla bilder på stjärnorna också!

                         


 

I tisdags hade vi finbesök av Charlotte och Epson/Beadottern Mira (Tant Strul) som är en otroligt häftig och trevlig hund. En fläckig och vänlig virvelvind   

         

Ni som är intresserade av vår väntade kull är välkomna att ringa mig på 0701452660

Jag kommer framförallt att välja valpköpare som har intresse av att träna brukset vilket passar de här linjerna allra bäst. 

 


 6 valpar ur förra Epsonkullen med pappa Epson i mitten

 Anti Cimex "Fräck" Epson/Bea-son
    

Black Flag Epson/Bea-son


Jävlar Anamma "Pu" Mindys systerdotter

 

 

Vildvittra "Mindy" mamma till väntade kullen 


 

Cookie Monster "Jacko" Mindys kullbror  

 

 

 

Friggin In The Riggin "Cisco" Epson/Bea-son

 

 

Fräck igen..


Sheena

 

Black

 


Sheena Is A Punkrocker, dotter till Epson/Bea

 

   

Lilith

 

 

 

 

 


Lilith, kullsyster till Mindy

 


Sheena,  Epson/Bea-dotter
 

Tjong I Medaljongen systerdotter till Mindy   

Bomber Och Granater, Mindys systerson

 

 

Mindys kullsyster Lizzie 

 

 


Lizzie 

Molly Epson/Bea-dotter  

 


Av Tina Johansson - 13 september 2015 19:35

Då har det kommit lite nya resultat!

Vi börjar med Helen och Ella som plockat sista pinnen och klassvinst i agilityklass1, grattis till er!

 


Nästa grattis är till Ellas kullsyster Ebba Grön som blivit uppflyttad till hkl spår idag. Snyggt jobbat Carina!

 

Sist men inte minst så har Elin och Korad Tillyhills Lucifer "Kajan" gjort sitt gk lydnadsprov till tjänstehund idag! Jätteroligt, ska bli spännande att se fortsättningen!

 

 

Sedan vill jag tacka alla som tävlar, tränar, går kurser och är på väg ut på tävlingsbanorna. Tillyhillshundarna syns mer och mer ute på klubbarna och det märks inte minst på antalet intresserade av valp härifrån. Jätteroligt!

 

Mindy har inte visat några dräktighetstecken ännu, hon har fullt upp med att sköta höns och igår var vi och tränade bruks med Abbe och Lilith med mattar.     

Om knappt tre veckor ska vi kolla med ultraljud. Håll tummarna för ett gäng nya små stjärnor :)

                               

LPI Tillyhills Lilith

 

       

 

 

 

 

Mindys halvmorbror LPI LPII Tillyhills The Riddler

 

 

Mindys kullsyster Lilith

 

     

Mormor Tilly

 

 

Av Tina Johansson - 3 september 2015 20:39

Nu är Mindy parad och om allt går enligt planerna så kommer hon att valpa i början av November.

     

 

Pappa till valparna är Korad Maibe Tails Epson Gates en stabil och sund hane med stor arbetslust. Han är gk i elit spår och har excellent på utställning. Vi har en kull efter honom tidigare där alla som är röntgade är fria på både höfter och armbågar och är skottfasta. Tuffa och sociala hundar med mycket motor. Se mer på www.tillyhills.se Punk-kullen

 

 

Av Tina Johansson - 31 augusti 2015 14:07

Förra helgen var Liza och Fräck och tävlade lydnad i Torsås och knep sitt tredje förstapris. Så grattis tll LP1 Liza!

 

 

Denna helgen har Anna och Ascot fått sin första titel. Grattis till RLDN!

   

 

Maggan och Tango var på Öland och tävlade appellklass spår och fick ett gk resultat. Inga-Lill och Sheena var där för debut i brukset men lyckades inte riktigt denna gång men Inga-Lill var nöjda ändå med hur Sheena skött sig :)

     

Det är så roligt med alla rapporter som trillar in om både stort och smått. Det är lika roligt att höra om någon liten framgång i träningen som en större framgång på tävlingsbanan. Var och en tränar/tävlar ju efter sina egna förutsättningar!

 

Marina och jag tränade lydnad i tisdags kväll och det gick jättebra :) 

Vi påassade även på att kolla in Fräck och Black på IPO-planen.

                     

 

Sedan håller vi tummarna för att Mindy ska gilla Epson eftersom hon börjat löpa nu!

 

Av Tina Johansson - 16 augusti 2015 19:00

Oj vad det händer mycket roligt just nu! Jag börjar med förra helgens resultat då Carina och Ebba blev uppflyttade med klassvinst till lydnadsklass III, grattis till er!

Helen och Ella var och tävlade agility och tog sin första pinne och klassvinst, dagen  efter knep de en pinne i hoppklass med en 5e placering! Så himla roligt, heja er!

Idag har de varit och gjort MH med mycket bra resultat så nu har alla i Punk-kullen känd mental status med gk på skott.

       

En till som gjort MH i helgen är Samba ur senaste kullen, även hon med 1 på skott :) Grattis Christina! Bara en kvar i Kraftuttryckskullen att beskriva.

 

Igår var Liza och Fräck och tävlade lydnadsklass 1 med ett förstapris och en andraplacering, stort grattis!  

Tidigare i veckan var Suzan från Sundsvall (Kennel Nikkitorpets) här och hälsade på. Jätteroligt att få se Nikki ur Tillys och Lotus kull. Passade på att fota tre generationer eftersom Nikkis dotter var med också.

   

I fredags kväll åkte vi till Ronneby och träffade ett trevligt gäng och åt uppflyttnings/grattis-tårta!   Bengt och Trollan tävlade lk 1 men Trollan blev lite splittrad av gamlamatte så LP1 får vänta till nästa gång. Men många fina moment visade de upp!  Ann-Sofie, Masggan och Charlotte var med och firade sina framgångar. Tack för en rolig träff allihopa!

                     


Sedan lite andra bilder ifrån veckan som vanligt!

       

Av Tina Johansson - 3 augusti 2015 21:51

Så var det då dags för MH för Kraftuttrycken i lördags. Vi smygstartade träffen i fredags eftersom vi hade långväga gäster. Line och Katta dök upp i Kristianopel för att träffa oss som bor i närheten. Det blev en riktigt varm och solig eftermiddag med mycket prat och skratt och god fika (tack Elin!). På kvällen åkte vi till Gåsamåla   för att sova före avfärden mot Listerby i ottan. Först lite bilder ifrån Kristianopel!

                           

 

Vi var på plats i Listerby två minuter före utsatt tid, förlåt Line för att du fick följa efter mig i rallyfart ;) !

Första hund ut var en schäfer så vi hann ta det lite lugnt ändå tills Pina som var först av våra hundar skulle ut. Hon skötte sig jättebra och trots att vissa saker var lite läskiga höll hon ihop hela vägen och klarade både spöken och skott med den äran. Det är så roligt att se Pina med familj eftersom de fött upp pappa Lotus så känns det lite speciellt...

     

Nästa Tillyhillshund var Elvis. En charmig, stabil, nyfiken och social kille. Sedan att han efter skramlet tog spåret efter figgarna som gått iväg för att byta om till spökkdräkterna och ville kampa med dem gjorde ju att kryssen hamnade lite på "fel" plats men det bjuder han nog på! Det finns filmer från alla delarna i Lines blogg för dem som vill se.

                         

Nästa hund var Pu som inte tyckte att det var en bra ide att behöva leka med en främmande figurant. Hon gick med först på hanteringen men sen slog hon i bromsen och ville bara leka med matte. Det satt i lite även på avståndsleken där hon drog ut i full fart, men leka nej det var verkligen inte vad hon ville just då! Resten av delarna skötte hon jättebra och hade inga kvarstående rädslor. Spökena var lite läskiga men hon kämpade på och löste det jättebra och så även skotten. Duktig tjej! Pu är en väldigt charmig och trevlig hund :) Det finns film på alla delarna i Mias blogg.

                 

 Sist ut var Trollan som stormade in och lekte och tyckte att det var en mycket rolig tillställning där i skogen. Stabil och social utan kvarstående rädslor. Även hon skottfast. Så roligt att se hur hon utvecklats i sitt nya hem på de här få månaderna!

 

                         

 

Jag är så himla glad att vi tog den här kullen och det vet jag att Liza (ägare till Lotus) och Katta (uppfödare till Lotus) också är. Vi har följt dem tillsammans ända från dag ett och kommer att fortsätta med det. Tack för en toppenhelg alla inblandade!

 

       

 

 

Av Tina Johansson - 29 juli 2015 21:12

Förhoppningsvis så närmar sig valpplanerna nu. Mindy ska troligen löpa i slutet av september.. Det ska bli jättespännande! 

 

Det är ett stort intresse för aussievalpar och jag får många valpförfrågningar, det är många som vill sätta upp sig på min"valpköparlista". Det är så klart jätteroligt att så många vill köpa valp men jag har nog gjort mig lite obekväm genom att neka ganska många direkt. En aussie passar verkligen inte som hund till alla. I vissa fall kanske man borde köpa en annan ras som skulle funka precis lika bra till "rallylydnad, lite agility och ev några joggingturer i veckan". 

Det jag söker hos mina valpköpare är ett stort engagemang, gott om tid att satsa på sitt hundintresse och gärna tidigare erfarenhet av brukshund/träning/tävling. Det är inget måste att man har en diger meritlista men man ska brinna för hundträning för att en hund härifrån ska kunna förvaltas på bästa sätt. Sedan är det ju jätteviktigt att kemin mellan mig som uppfödare och mina valpköpare stämmer så vi kan hjälpas åt om eventuella problem skulle dyka upp!  Kullen jag planerar kommer förhoppningsvis bli sociala och nyfikna hundar med stor arbetslust och en portion jävlar anamma. De kommer antagligen precis som sina halvsyskon att göra sina ägare halvt galna ibland och eventuellt stjäla en och annan söndagsstek, bästa skorna eller någon inredningsdetalj..men det är roliga och bussiga hundar att jobba med och de ställer upp på allt man kan tänkas vilja hitta på   

Meningen med detta inlägg är absolut inte att skrämma bort någon utan kanske mer förklara varför jag ibland nekar en del intresserade, jag känner mina linjer och är ju mån om att både hund och ägare ska ha ett roligt liv ihop!

 

         

 

 

 

Och till sist, det är inte hundarna jag inte sålt som jag kommer att ångra utan dem jag sålde fastän det inte kändes rätt!  

 

 

 

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tillyhillshundar


Ovido - Quiz & Flashcards