tillyhills

Alla inlägg under april 2010

Av Tina Johansson - 18 april 2010 20:08

Hej alla därute som undrar. Idag har vi varit ute hela dagen. INGA valpar...Tilly har hjälpt till att fixa staket, fast egentligen har hon mest letat efter gamla saker hon glömt i snön som plötsligt dyker upp. Sedan har hon tjänstgjort som vägbula också är man en arbetande hund så är man! Hon lägger sej alltid i kanten när det kommer bilar när jag håller på med något eller om det kommer någon och går förbi med någon annan hund eller så. Jag rider ofta på ängen vid vår byväg så hon vet hur man ska göra när inte matte har koll.

Sedan har hon blivit gosad med av våran katt vilket hon tycker är något besvärande...

Jag tror att valparna kommer imorgon natt! MEN jag kan ha fel-det händer att jag har det ibland hehe...

Ni får bortse från den dåliga kvaliten på bilderna-katten är ju ganska spontan så det är svårt att välja bakgrunderna.                                  

Av Tina Johansson - 17 april 2010 20:02

Det här blir en snabb uppdatering, men jag vet ju att alla är lite nyfikna. Inga valpar ännu-så ni får hålla ut!

Idag har Bea och Bascha varit och gjort sina MH`n på OG Torsås som är en trevlig klubb med välorganiserade MHtest. Jag ville inte åka ifrån Tilly så länge men jag har fått rapporter om att de skötte sej utmärkt och har gjort reklam både för min uppfödning och rasen. Båda fick 1:or på skott och genomförde sina test i övrigt också med bra resultat. Tack för att ni åkte och har gjort ett mycket bra jobb första året med era hundar.

Dags att hämta hem Crosskillen från filmkväll i grannbyn....  

Av Tina Johansson - 16 april 2010 20:48

Idag har Tilly varit lite orolig och gått runt och pipit. Ville inte äta alls på hela dagen, 5 st mamma scans köttbullar lyckades jag få i henne efter lite trugande. Trodde att det var dags men ikväll är hon lugn och har ätit lite valpfoder blandat med burkmat så det blir nog ingen valpning inatt känns det som.

Ska plocka fram lite grejer som kan behövas OM hon ändå bestämmer sej för att sätta igång. Mina jobbarkompisar har lovat att ha beredskap om något strular-det är ju skönt att veta! Egentligen är det ju några dagar kvar till utsatt datum men hon är så tjock och stinn så man tror att hon snart spricker.     

Mer nyheter imorgon...


Av Tina Johansson - 15 april 2010 10:20

Har just varit ute en runda i det underbara vårvädret. Ska jobba i eftermiddag och ikväll-till 19. Jag har kostrådgivning på Torsdagkvällarna, det är mest överviktiga hundar som ska kontrollera om viktminskningen fungerar och en och annan växande unghund som ska vägas och kolla tillväxt. Det är faktiskt många (framförallt storvuxna)valpar som växer alldeles fel och de har oftast fått alldeles fel rekommendationer om foder tyvärr. Oftast är det ju Blandraser där "uppfödarna" varken har kunskap eller bryr sej tyvärr...

Det är jätteroligt att hjälpa till att banta överviktiga hundar-för vilket resultat det brukar bli! Bara alla i familjen hjälps åt så att inte någon smyger till hunden godbitar. Nu är det ju perfekt tid att öka på motionen oxå.

Nu har jag ju inte världens smalaste hund själv för tillfället. Hon har lufsat på ute, men det är ju lite långsammare än vanligt-som en normal vanlig hund men inga Aussierace som det annars brukar vara.       

På lördag ska två stycken ur förra kullen göra sina MHtest. Jag hoppas kunna åka dit och titta men det beror på hur Tilly är. Annars åker nog världens bästa Inga-Lill och stöttar tror jag. dags att göra lite nytta innan jobbet!

            

Av Tina Johansson - 14 april 2010 21:51

Idag blir det ingen hundblogg alls (nästan) . Har tillbringat kvällen i kiosken på crossbanan. Hann bara ut en kort stund för att fota.       





Tilly mår bra men suckar och flåsar. Man känner valparna röra sej därinne när man sitter och håller händerna på hennes mage. Nu är det alvedon och sängen som gäller! God Natt alla därute!

Av Tina Johansson - 13 april 2010 18:40

Idag har jag inte så mycket hundnyheter och känner mej ganska så seg. ONT i huvudet och förkyld (lite är det nog VÅRENS fel också)....

Fick Bikkies (Tillyhills Bisquit Blues) MH resultat per post idag. Tack Hasse o Marianne det var snabbt! Det var ett MYCKET trevligt protokoll. Jag skulle köpt tillbaka henne INNAN du höjde priset Hasse!! Nej jag skojar jag vet att jag nog inte hade lyckats...

Lite nyhetstorka annars så jag lägger in lite blandade bilder. "Musse" (Tillyhills Hoptimus), T. Hotspot (Guinness) , T. Red Hot Chili , T. Hot Abbeyhill "Abby"". T. Beata Stonehill och Tilly.

Valparna sparkar för fullt i Tillymagen och om en vecka borde de vara här....                   

Av Tina Johansson - 12 april 2010 18:35

Idag har det verkligen varit en riktigt härlig vårdag här nere i söder. Jag jobbade till 12 och sedan hängde en av Linus kompisar med honom hem efter skolan. Efter att ha busat med Tilly blev det storstädning i Sofies gamla rum på garaget av Linus och Rasmus. De ska ha ett mysrum där....                   

Jag har fixat lite i trädgården och Tilly har gått omkring med sin anka och velat att jag skulle gömma den.....

Plötsligt var den borta och INGEN vet VEM som gömt den!??


Tilly visste inte i alla fall!   

HEHE ni som ska ha valp får vara beredda på att ett och annat blomland kan bli lite sämre än tidigare, fast ankan blev nergrävd i gödselstacken....

Tja, nu i kväll har vi varit ute med hästarna en sväng. Amanda 8grannflickan som har sin häst hos oss) skulle rida så jag har gått med med våran unghäst och sedan släppte vi dem en stund i sommarhagen vid ån. Yippiieee-jättekul tyckte Rocky.         

På hemvägen hittade Amandas lillasyster både vitsippor och blåsippor!      


Fick lite bilder av Helena från vallningen men har lite svårt att få in dem i bloggen-ska testa mera sedan.       Ni får hålla till goda med dessa två.

Mera nyheter kommer förhoppningsvis imorgon! Tack alla som tycker det är kul med bloggen.           

Av Tina Johansson - 11 april 2010 21:21

Idag har jag fått lite rapporter från två valpköpare. Igår var Helena och Chili på vallkurs. Det hade gått jättebra och jag hoppas att jag får lite bilder av Helena imorgon så ska de hamna här!

För en stund sedan ringde Marianne och berättade om Bikkies MHtest som hon har genomfört med den äran idag! Förhoppningsvis kommer vi att få en filmlänk så småningom. Bikkie hade skött sej alldeles utmärkt verkar det som och hon hade haft VÄLDIGT roligt tror jag... 1:a på skott var väl den enda siffran jag snappade upp per telefon men jag återkommer med mer info. Tack mina duktiga valpköpare! Tyvärr har jag lite problem med min dator så jag kommer inte åt alla bilder, men här är lite bilder på dagens huvudpersoner...         

Presentation


TILLYHILLS KENNEL

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<<
April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tillyhillshundar


Skapa flashcards